Σάββατο 25 Δεκέμβρη 2004 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΑ

H Microsoft έχασε την έφεση, την οποία είχε ασκήσει για να καθυστερήσει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά στη συμπεριφορά της σε επίπεδο ανταγωνισμού. Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο αμερικανικός κολοσσός θα πρέπει άμεσα να αλλάξει επιχειρηματικές πρακτικές, πρώτον, και, δεύτερον, να διαθέσει στην αγορά έκδοση των Windows άνευ του λογισμικού Windows Media Player, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάδοση μουσικής και εικόνων. Επιπροσθέτως, θα πρέπει η εταιρία του Μπιλ Γκέιτς να δημοσιοποιήσει ορισμένα εμπορικά μυστικά της στους ανταγωνιστές.

Ιδιωτικοποίηση Το ρωσικό Δημόσιο ρευστοποίησε την Τετάρτη και το τελευταίο μερίδιό του, της τάξεως του 23,8%, στη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας, την OAO Magnitogorsky Metallurgichesky Kombinat, το οποίο διέθεσε στην τιμή των 790,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σε επενδυτές «φιλικούς προς τη διοίκηση της εταιρίας». Αγοραστής είναι η επενδυτική εταιρία United Financial Group, η οποία εδρεύει στη Μόσχα και ήταν η μοναδική που κατέθεσε προσφορά παρότι στη δημοπρασία δήλωσαν το «παρών» τέσσερις ακόμη ενδιαφερόμενοι.

Boeing H αμερικανική αεροναυπηγική επιχείρηση Boeing Co. ενδέχεται να πουλήσει έως και 50 από τα νέα αεροσκάφη της τύπου 7E7 στις ιαπωνικές αερογραμμές JapaAirlines Corp. (JAL) βάσει συμφωνίας ύψους 6 δισ. δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε χτες στο Τόκιο. H JAL, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ασία, μαζί με την ανταγωνίστριά της All NippoAirlines είναι οι πρώτες, οι οποίες αποφάσισαν να εκσυγχρονίσουν τους στόλους τους με το νέο αεροσκάφος τύπου 7E7, όταν το δημιούργημα αυτό της Boeing κάνει την εμφάνισή του το 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ