Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 29.12

Νίκος Μάργαρης
Νίκος Μάργαρης
(φωτο)

Στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μηχανουργού), μέλους του Κόμματος μέχρι το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλίας, για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου, ένα σεβαστό ποσό.

Κατίνα Παναγιωτοπούλου, Λάρισα

***

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΟΥ, του γαμπρού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ και του αγαπητού φίλου και συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΑΤΟΥ και προς τιμή του 17ου Συνεδρίου προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου (ως δεύτερη δόση).

Κώστας Σοφός

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ, των αδελφών μου ΚΩΣΤΑ και ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Του γαμπρού μου ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ ΗΛΙΑ, των κουνιάδων μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ των παιδιών τους ΘΑΝΑΣΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΡΑ. Των εξαδέλφων μου ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ (γεωπόνου), ΔΗΜΗΤΡΗ (Ακροναυπλιώτη). Των θείων μου ΝΙΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ(Ακροναυπλιώτη που εκτελέστηκε με τους 200 της Καισαριανής), και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη Λευτεριά της πατρίδας μας και το Σοσιαλισμό. Προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ (ως τρίτη δόση) μέσω της ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Χριστόφορος Δαμάνης
Χριστόφορος Δαμάνης
Βασίλης Θ. Καραμπάτσος, ΕΛΑΣίτης, ανάπηρος πολέμου

***

Ο Χαράλαμπος Πατσαλιάς, ο Φίλιππος Λουράντος και ο Γεράσιμος Πατσαλιάς προσφέρουν 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΛΑ, μέσω της ΚΟ Ιθάκης, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

Ο Σπύρος Δελλαπόρτας προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη των γονέων του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ, από το Κιόνι Ιθάκης, μέσω της ΚΟ Ιθάκης, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟΥ, δασκάλου του χρέους, του ήθους και των ιδανικών, που "έφυγε" το καλοκαίρι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού (κέντρου) και για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ.

Τασούλα Κεράστα, Πεύκη

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ και ΡΙΤΣΑΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού (Κέντρο) και για το 17ο Συνέδριο, 150 ευρώ.

Γιώργος και Ευτυχία Βαρελογιάννη

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας συντρόφων ΡΙΤΣΑΣ ΤΣΙΑΚΙΡΗ, ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ, ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Περισσού (Κέντρο), για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 300 ευρώ.

Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Περισσού (Κέντρο)

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΥΛΑΡΕΑ, της μάνας μου ΙΟΚΑΣΤΗΣ, του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΛΑΡΕΑ, της αδελφής μου ΛΕΛΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Στάσα Ξυλαρέα - Τριανταφύλλου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου γαμπρού μου ΝΙΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΑ που τόσο άδικα και τραγικά έφυγε στις 7 Ιούλη στη μεγάλη πυρκαγιά των Θρακομακεδόνων, προσφέρω στο Κόμμα μας για το 17ο Συνέδριο 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων.

Σωσώ Αγαλιανού

Γιάννης Γιαννέζος
Γιάννης Γιαννέζος
***

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΣΕΝΙΟΥ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 100 ευρώ.

Ειρήνη Σωτηροπούλου

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, οι σύντροφοι και φίλοι του από την ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας προσφέρουν στο ΚΚΕ 140 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου.

***

Ο Λύσσανδρος Ταμουρίδης στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έπεσαν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρει 350 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΣΧΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ και ΠΑΣΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Αγ. Αλεξίου Πάτρας, 20 ευρώ η κόρη τους Νίκη Πάσχου και 20 ευρώ η σ. Λούλα Μανωλάτου.

***

Στη μνήμη του σύντροφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΦΟΡΟΥ, από τον Κάλαμο Λευκάδας, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Αγ. Αλεξίου Πάτρας, 30 ευρώ ο γιος του Βαγγέλης Νιφόρος και 30 ευρώ η σ. Λούλα Μανωλάτου.

***

Στη μνήμη του σ/φου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ που "έφυγε" πρόωρα από τη ζωή, σ/φοι από την Καβάλα προσφέρουν, αντί για στεφάνι, 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Φωτ.

Τον Αύγουστο του 1995 έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ. Ο κομμουνιστής ηγέτης, ο ναυτεργάτης, που αναδείχτηκε ηγέτης στο ναυτεργατικό κίνημα, όχι μόνο της χώρας μας μα και διεθνώς και το όνομά του συνδέθηκε με τις πιο σημαντικές κατακτήσεις του ναυτεργατικού κινήματος.

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ», 200 ευρώ στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, και προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, προσφέρω 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου.

Βασιλική Μπερτσιά
Βασιλική Μπερτσιά
Δήμος Τολιόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω προς τιμή του 17ου Συνεδρίου, ως δεύτερη δόση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεράιδας Λάρισας.

Ανέζα Δαμάνη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ακούραστου αγωνιστή ως το τέλος της ζωής του, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα, προσφέρω 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

Γιάννη δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Και θα συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα που έδινες και εσύ.

Γιώργης Χαραλαμπόπουλος

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ από το Πράσινο Αρκαδίας, καθώς επίσης στη μνήμη όλων των νεκρών αγωνιστών από το ίδιο χωριό, οι Μπάμπης, Δήμος, Γιώργος και Βασίλης Γεωργόπουλος προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΗ από τον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου, η γυναίκα του Θεοδοσία Μάργαρη προσφέρει για το 17ο Συνέδριο 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Αθήνας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (φωτογραφία) και της μητέρας μου ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, του συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της δασκάλας μου ΜΑΡΙΑΣ ΛΙΟΥΔΑΚΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο Παράρτημα Αμπελόκηπων-Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Αμπελόκηπων προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Ουρανία Δημητρίου

* * *

Φωτ.

Η Κατίνα Δημητρακόγιαννη προσφέρει 20 ευρώ για το 17ο Συνέδριο στη μνήμη του συζύγου της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και στη μνήμη των γονιών της.

Στέφανος Δημητρακόγιαννης
Στέφανος Δημητρακόγιαννης
* * *

Στις 27 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια, από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της ειρήνης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΣ. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, που εκείνος μας έδειξε και ως χρέος στη μνήμη του, υποσχόμαστε να αγωνιστούμε για ισχυρότερο ΚΚΕ.

Μέσω της ΚΟΒ Ανάκασας, προσφέρουμε 30 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

Η κόρη του Αγγελική Τσούκα

Τα εγγόνια του Νίκος, Δήμητρα, Βιβή

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 14 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μάνας μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του αγαπημένου ανιψιού μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΡΤΣΙΑ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο.

Κωνσταντίνος και Ιουλία Τσιόδρα

***

Στην αιώνια μνήμη των Ιωσήφ Στάλιν, Νίκ. Ζαχαριάδη - Νίκ. Πλουμπίδη - Νικ. Μπελογιάννη - Ναπ. Σουκατζίδη - του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη και όλων των επώνυμων και ανώνυμων που έδωσαν τη ζωή τους για τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού και προς τιμή του 17ου συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης εργαζομένων Βύρωνα.

Διονύσης Φουργιώτης

***

Στη μνήμη του φίλου και σ. Γιάννη Γιαννέζου, στελέχους της Νομαρχιακής Ρόδου, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής, για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Θεόδωρος Λαμπρόπουλος

***

Στη μνήμη του σεβαστού μας πατέρα Νικολάου Θεοδωρίδη και των αγαπημένων μας θείων Κουγιουμτζή Θωμά και Κουγιουμτζή Κων/νου, προσφέρουμε στην Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας οικονομική ενίσχυση 120 ευρώ.

Αικατερίνη Ζαχαριάδου, Νίκη Θεοδωρίδου

***

Η οικογένεια του Βασίλη Καπετανέα, του Γιάννη και της Μαργαρίτας, στη μνήμη των αδελφών του Γιώργου, σκοτωμένου σε μάχη με τους Γερμανούς τον Ιούνη του 1944, του αδελφού του Λυκούργου που δεκαοκτώ χρόνια στις φυλακές πέθανε από καρκίνο, στην αντάρτισσα μάνα της Μαργαρίτας, και στη μνήμη των συγχωριανών μας, συναγωνιστών και συντρόφων που πέσανε μαχόμενοι το φασισμό: Του Γιάννη Μερκουρέα, Γιάννη Λιοκαρέα, Νίκου, Αφροδίτης και Αντώνη Δημακουλέα, των Ηλία και Δημήτρη Ανδροβιτσανέα (συνταγματάρχη της χωροφυλακής και αρχηγού της Πολιτοφυλακής Πελοποννήσου), των αδελφών Νικαρά, Πέτρου και Δημήτρη Κισκήρα, της Ελπίδας Κοτέα, του Μιχάλη Νικολακέα και του μαχητή της Πίνδου, πρώτου θύματος Μήτσου Κωνστανταρέα. Προσφέρουν σαν ενίσχυση στο ΚΚΕ 150 ευρώ, διά μέσου της ΚΟΒ Νευροκοπίου.


Οικογένεια Βασίλη Καπετανέα, Κ. Νευροκόπι.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου Μιχάλη Μιχελή, ο οποίος πέθανε πριν από 35 χρόνια, της μητέρας μου Βασιλικής η οποία πέθανε στις 9 Μάρτη 1993 (και οι δύο αντιστασιακοί) και στη μνήμη των θείων μου Αναστάση Κωτσιαβρά, μαχητή του ΔΣΕ που δολοφονήθηκε στις 8 Μάρτη 1949 (αδελφός της μητέρας μου), Στάθη Κωτσιαβρά, ανάπηρου πολέμου 40-41, μέλους του ΚΚΕ, Χριστίνας Κωτσιαβρά (συζύγου του Στάθη), μαχήτριας του ΔΣΕ (ανάπηρης), Βασίλη Κωτσιαβρά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, Γιώργη Μιχελή, μαχητή του ΔΣΕ και Μακρονησιώτη. Καθώς, επίσης, στη μνήμη των συμπατριωτών μου δασκάλων Δημήτρη και Δήμητρας Δουμούρα, προσφέρω 15 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου και 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ Αγ. Ιεροθέου - Ανθούπολης Περιστερίου.

Θεόδωρος Μιχελής

***

Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μου πατέρα Στέφανου Στάμκου. Γεννήθηκε το 1919 στα Σέρβια Κοζάνης. Ορφανός από τα παιδικά του χρόνια αγωνίστηκε για την επιβίωσή του. Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 στην αντιαεροπορική άμυνα με το βαθμό του λοχία. Στην διάρκεια της κατοχής 1941 - 44 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και εντάχτηκε στο ΕΛΑΣ. Αποφοίτησε από την πρώτη σειρά της σχολής αξιωματικών του ΕΛΑΣ. Μέλος του ΚΚΕ από το 1941 μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1946 με την εμφάνιση των πρώτων αντάρτικων ομάδων εντάσεται στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σ' όλες τις επιχειρήσεις στο Γράμμο - Βίτσι πολεμώντας με το βαθμό του Λοχαγού. Με τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Το 1950 φοίτησε στην σχολή Αξιωματικών στην πόλη Φεργκάνα. Στην Τασκένδη δούλεψε στο μηχανισμό της ΚΟΤ και εκλεγόταν επανειλλημένα μέλος της ΚΟ Τασκένδης. Το 1954 φοίτησε στο νυχτερινό Πανεπιστήμιο Μαρξισμού - Λενινισμού. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1977 και μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του κομμουνισμού.


Λατρευτέ μου πατέρα, μου λείπεις πολύ, μου έμαθες να αγωνίζομαι στη ζωή μου και να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία σαν ΑΜΕΑ που είμαι. Δεν σου λέω αντίο. Κοιμήσου εσύ και εγώ παίρνω τη φωνή σου. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής εγώ και η σύζυγός του Ελισάβετ προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πρόνοιας για τις επιτυχίες του συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Ελισάβετ και η κόρη του Αννα.

***

Στη μνήμη των γονιών μας που δώσαν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή και στην μνήμη των αδελφών μας, που πάλεψαν για ελευθερία και ανεξαρτησία για μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη: πατέρας Παπαδόπουλος Σάββας του Κωνσταντίνου, μάνα Παπαδοπούλου Ολυμπία συζύγου Σάββα, πατέρας Αθανασιάδης Αθανάσιος και μάνα Αθανασιάδη Ευμορφία. Τα αδέλφια Παπαδόπουλος Σπύρος του Σάββα και Παπαδόπουλος Γιάννης του Σάββα. Αδερφή Βαρυτιμιάδη Αννα του Σάββα και Βαρυτιμιάδης Ανέστης του Χαράλαμπου. Προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ του Φαλήρου. Επίσης στη μνήμη του αδερφού της συν. Ζωής Αθανασιάδη Στάθη, Αθανασιάδη Μιχάλη, Θεοδωρίδη Θανάση. Αιώνια η μνήμη τους.

Παπαδόπουλος Κων/νος του Σάββα και Παπαδοπούλου Ζωή.

***

Πέρασαν έξι χρόνια από τις 4 Δεκέβρη 1943 που έπαψε να χτυπά η αδούλωτη καρδιά του αξέχαστου τιμημένου αδελφού μου Γεώργιου Συριόπουλου, του ποιητή Θεόδωρου Ζώρα και του Σάκη Κορφιάτη, στελεχών του ΚΚΕ που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο στον αγώνα, ακόμη και τη ζωή τους. Συνελήφθησαν στις 20 Νοεμβρίου και τους υπέβαλαν σε απάνθρωπα βασανιστήρια, τους οδήγησαν στο θυσιαστήριο του Γηροκομείου της Πάτρας και τους εκτέλεσαν στις 4 Δεκέμβρη 1943. Αφησαν πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο Κόμμα μας.


Προσφέρω στη μνήμη τους 25 ευρώ στο ΚΚΕ με τις ευχές μου για το 17ο Συνέδριο να στεφθεί με επιτυχία και 50 ευρώ για το μνημείο Εθνικής Αντίστασης του Νομού Ηλείας στην Αμαλιάδα.

Νίκη Συριοπούλου - Κορβισιάνου.

***

Στην μνήμη της μητέρας μου Μαρίας Αθανασάκη, του αδελφού μου Αναστ. Αθανασάκη, του πεθερού μου Σδούκου Παύλου, της πεθεράς μου Σδούκου Δέσπως, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του εξάδελφού μου Μπάμπη Σδούκου, των συντρόφων μου για πολλά χρόνια στην ΚΟΒ Καλλιθέας ΚΚΕ, οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή: Δημ. Ραβάνη - Ρεντή, Κικής Παπά, Γιώργου Παπαδόπουλου, Παν. Χαραλαμπίδη, Θαν. Ατλα, Μπάμπη Ζαφείρη, Στάθη Μαλάκου και του καθοδηγητή μας για πολλά χρόνια Μήτσου Κατσανάκου, προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΤΑ Καλλιθέας του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Αθανασάκης Δημήτριος, Σδούκου Ευδοκία, Αθανασάκης Γιαννάκης

***

Ο Γεώργιος Γαδέλης, αντιστασιακός στην Κατοχή εντάχτηκε αρχικά στο ΕΑΜ και στην συνέχεια υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ σαν ασυρματιστής με το ψευδώνυμο «Αλμυρέας». Υπήρξε συμμαθητής του Γιώργη Τρικαλινού και είχανε καθηγητή τον ποιητή Κώστα Βάρναλη. Ακλόνητη η πίστη του στα ιδεώδη του κομμουνισμού και μέχρι το θάνατό του, στις 5-4-2002, αγωνιζότανε για ένα καλύτερο κόσμο και το σοσιαλισμό. Στη μνήμη του και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ προσφέρω 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ε/Υ του Βύρωνα.

Η γυναίκα του Αγγελική Γαδέλη

***

Στη μνήμη του πατέρα μου Σπύρου Μουζακιώτου, ο γιος του Δημήτρης προσφέρει 50 ευρώ. Επίσης ο φίλος και σύντροφος Γιώργος Μπακοβασίλης προσφέρει 50 ευρώ για την εξόρμηση του ΚΚΕ, για το 17ο Συνέδριο του Κόμμματος, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου.

***

Προσφέρω 150 ευρώ στη μνήμη των αποκεφαλισμένων 13 αγωνιστών της εθνικής αντίστασης 41 -44 και του ΔΣΕ στις 17 Δεκέβρη 1949 στα Αργύρια Σπερχειάδας Φθιώτιδας: Γεράνη Νίκου, Ζερμπίνου Γιάννη, Κεφαλά Δρόσου, Καλαμπόκα Θανάση, Κόκλα Κώστα, Κραβαρίτη Κώστα, Κόκκινου Νίκου, Κραβαρίτη Μαρίας, Μαγκλάρα Γιάννη, Τσέτσου Ηλία, Τουρλάκη Παντελή, Χαρίση Δημήτρη (πατέρας) και Χαρίση (γιος). Γλίτωσαν οι: Γιώργος Κανέλλας από το Λιδωρίκι, Θανάσης Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Μωραΐτης από Μενδενίτσα Λοκρίδας.

Χρήστος Ραχιώτης

***

Στη μνήμη των συντρόφων μου από τα Γιάννενα Τάκη Παραμυθιώτη, Ντάτση Χρήστου, Παναγιώτη Μέκαλη (που εκτελέστηκε με τους 200), Ευάγγελου Τσουλφανίδη, Θεοφάνη Κοντογιάννη, Ευτυχίας Πρίτζου και Χρήστου Κομπύλα (που εκτελέστηκαν με απόφαση Στρατοδικείου Ιωαννίνων), Αθανάσιου Γέσιου, Πέτρου Γέσιου, Χρήστου Φιλίδη (που τον σκότωσαν σε ενέδρα στην Κόνιτσα), Γιάννη Φίλιου, Τάτση και Τσιάρα που τους σκότωσαν οι Γερμανοί διότι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην επιστράτευση που οι Γερμανοί προσπάθησαν να κάνουν και τους κρέμασαν. Του σύντροφου Βαμβέτσου Στέλιου, Γεώργιου Σπύρου, του Κοτζιούλα από την Πλατανούσα Ιωαννίνων, Παλιούρα Θεοφάνη, Γεώργιου Γερογιάννη από την Αετοράχη Ιωαννίνων, Γιάννη Φωτονιάτα από την Αρτα που τους σκότωσαν στα Τζουμέρκα, αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού. Προσφέρω για το Συνέδριο του Κόμματος από τη σύνταξή μου 20 ευρώ.

Χρήστος Πολίτης, Κυψέλη

***

Ο Τάσος Πάνος μέλος της ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας προσφέρει στη μνήμη του συν. ΓΡ. ΨΑΛΤΑΚΟΥ Κων/νου και ΕΛ. ΠΑΛΗΚΑΡΗ, ΑΘΑΝΑΣ. Π. ΜΙΧΑΗΛΙΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ: Από 100 ευρώ σε ΚΚΕ, ΕΕΔΥΕ, Δημοκρατική Μέριμνα, Από 30 ευρώ: Σε «Ρ», ΠΕΑΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

***

Στη μνήμη των γονιών μου Θανάση Κούτρα και Χρυσούλας Τασούλη Κούτρα δίνω στο ΚΚΕ για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ο γιος Αντώνης Κούτρας

***

Στη μνήμη της θείας μου Βασιλικής Λάγιου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης με φυλακίσεις και εξορίες, φίλης του ΚΚΕ και των αγώνων του μέχρι το τέλος της ζωής της, δίνω στο ΚΚΕ για την επιτυχία του συνεδρίου 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Η ανιψιά της Βιβή Κούτρα

***

Ο Χρήστος Ρήγας, αντιστασιακός δάσκαλος, προσφέρει 150 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στην ΚΟ Καλαμάτας στη μνήμη των εκπαιδευτικών που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΕΑΜ και του Επιστημονικού Σοσιαλισμού και Κομμουνισμού.

***

Ο Λεωνίδας Χρήστου Χανδρινός από την Καλαμάτα προσφέρει στην ΚΟ Καλαμάτας του ΚΚΕ 100 ευρώ στη μνήμη του αδελφού του Δημήτρη Χρήστου Χανδρινού προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου Χρήστου Βελημαχίτη, αγωνιστή της ΕΑ (εφεδρικός ΕΛΑΣ). Εδρασε κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής. Πέθανε τον Απρίλη του 1993. Των αδελφών μου Ηρακλή Πετανίδη, αγωνιστή της ΕΑ με 19 χρόνια φυλακίσεις σε πολλά νησιά, αμέσως μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς. Η χούντα τον ξανάστειλε στα ξερονήσια. Πέθανε το 1983. Του Στυλιανού Πετανίδη, αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ. Σε μάχη σε περιοχή των Σερρών, το 1948, τραυματίστηκε, πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Του Θεμιστοκλή Πετανίδη, αξιωματικού του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε μάχη το 1948 στο χωριό Λαιμός της Φλώρινας. Προσφέρω 50 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Σούλα (Μυροφόρα) Βελημαχίτη

***

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας προσφέρει 60 ευρώ οικονομική ενίσχυση στη Δημοκρατική Μέριμνα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

***

Στη μνήμη του γαμπρού μου Γιάννη Πολίτη και των στενών μου φίλων Γιάννη Σίμου και Γιώργου Μαμουνά που υπήρξαν και οι τρεις συναγωνιστές μου στον Αγώνα για την Απελευθέρωση από την τριπλή Γερμανο-ιταλο-βουλγαρική κατοχή του 1941-44, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Χαϊδαρίου, 50 ευρώ στο ηρωικό ΚΚΕ, το κατ'εξοχήν Κόμμα της Εθνικής Αντίστασης, για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του.

Νίκος Δαμιανός

***

Ο Λευτέρης Παναγιωτόπουλος και η γυναίκα του Ναταλία, προσφέρουν 50 ευρώ στη μνήμη των αδελφών τους Βασιλικής Νικολοπούλου - Παναγιωτοπούλου και Βασίλη Τσιρόπουλου για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ε/Υ Βύρωνα.

***

Στην μνήμη του Ρίζου Κατσανά, αντί μνημοσύνου πενταετίας, προσφέρω στην ΚΟΒ των ΕΒΕ 100 ευρώ και στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης 50 ευρώ.

Η κόρη του Ελένη

***

Στην μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Διονυσίας Κωστήρη, Σωτήρη Σαψώνα, Δημητράκη, Ελισάβετ Γιώργη και Στάθη. Προσφέρω στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Χαϊδαρίου 50 ευρώ.

Νίκος Κωστήρης

***

Στη μνήμη των συντρόφων Αντώνη Καλαμπόγια, Κώστα Λίτσα, Κώστα Τσολάκη, Στέφανου Παπαγιάννη, Γεράσιμου Κουτροκόη, Βαγγελιώς Λογαρά, Λάμπη Σαλασίδη, Συρακα Στέλιου, ο Μιχάλης και η Αγγελική προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ του Δήμου Αρφαρών Μεσσηνίας ο Ι.Π. προσφέρει 100 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα Δημήτρη Πάνου, πολιτικού πρόσφυγα από την Τασκένδη που αφιέρωσε τη ζωή του για μια καλύτερη ζωή, προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η σύζυγος Μάνθα, τα παιδιά του Ευδοκία και Γιώργος Αρχοντάκης, Αθηνά και Σπύρος Δήμας

***

Στη μνήμη των γονιών Γεωργίου Σπανέλη, Θεοδοσίας Σπανέλη, Ιωάννου Σπανέλη, Ευαγγέλου Σπανέλη, Μαρίας Σπανέλη και του γαμπρού μου Παναγιώτη Σταματέλου, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ευστράτιος Σπανέλης, Αντιστασιακός

***

Στην ΚΟΒ του ΚΚΕ Αγίου Δημητρίου προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριό μας, στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου Οθωνα Χρόνη, η σύζυγός του Βούλα Χρόνη και εύχομαι καλή επιτυχία στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των πολύ αγαπητών μου συντρόφων και δασκάλων Π. Αϊβαλιώτη και Χρ. Λογαρά προσφέρω 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου.

Ο συν. Κώστας

***

Η Βούλα Κούτρα στη μνήμη των γονιών της Παύλου και Φωτεινής Κοζομπόλη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος μέσω ΚΟΒ ΕΛΤΑ.

***

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Κωνσταντίνου Μιχαλακάκου (Δασκάλου Κωτσάρα), μέλους του Κόμματος και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγός του Ελευθερία Μιχαλακάκου προσφέρει, σαν β΄ δόση, προς τιμή του 17ου Συνεδρίου, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Η Ελευθερία Μιχαλακάκου προσφέρει στη μνήμη του αδελφού της Βασίλη Παπαγεωργίου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, το ποσό των 50 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή Χρήστου Αναστασίου Μιχαλόπουλου από τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, που δολοφονήθηκε το 1944, προσφέρονται, από οπαδό του Κόμματος, 150 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω της ΚΟΒ Ν. Κόσμου.

***

Ο συναγωνιστής Μπάγιας Λάζαρος από το παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ προσφέρει 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κρητικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ