Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Νέο «τσοντάρισμα» κοροϊδία

Θα ...πρέπει να κλέβουν οι ζυγαριές εκεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να βγαίνει σε κάθε «ζύγι» και μερικές χιλιάδες τόνους παραπάνω η τελική παραγωγή. Χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ξαναμέτρησε το βαμβάκι και το έβγαλε 1.132.000 τόνους! Το τελευταίο σημαίνει μια τελική ελάχιστη τιμή γύρω στις 241 δρχ./κιλό.

Αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των βαμβακοπαραγωγών. Φαίνεται, επίσης, πως οι αγωνιστικές αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών άσκησαν πίεση και μειώθηκαν σ' ένα βαθμό οι μη επιλέξιμες ποσότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε στις αρχές Δεκέμβρη την τελική παραγωγή 1.103.000 τόνους. Στη συνέχεια την ανέβασε στους 1.116.000 τόνους και χτες πρόσθεσε άλλους 16.000 τόνους. Λίγο νωρίτερα χτες είχε σταλεί σχετικό φαξ στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες καλούνταν να απαντήσουν σχετικά εντός δύο ωρών... Το πόσες Ενώσεις απάντησαν τελικά και τι, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες τόνοι εξακολουθούν αυθαίρετα να μην έχουν δικαίωμα παράδοσης στα εκκοκκιστήρια. Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί θα υποχρεωθούν να τρέχουν και ξεροσταλιάζουν έξω από τα εκκοκκιστήρια σήμερα και αύριο, προκειμένου να παραδώσουν ένα ακόμα μικρό μέρος της παραγωγής τους. Η όλη εξέλιξη φανερώνει τα αδιέξοδα του καταστροφικού κανονισμού για το βαμβάκι που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ και για μια ακόμα φορά προβάλλει επίκαιρο το αίτημα των βαμβακοπαραγωγών να παραδοθούν όλα τα παραγόμενα βαμβάκια με τιμή 362 δρχ. το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ