Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Θα συζητήσει για το γήπεδο στο Γουδί το ... Γενάρη

«Να μη μειωθεί στο ελάχιστο το πράσινο στην Αθήνα» τονίζει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Με πρόσχημα την έλλειψη «επίσημης» ενημέρωσης, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας δε συζήτησε στη χτεσινή συνεδρίαση το θέμα της κατασκευής στο Γουδί γηπέδου και άλλων αθλητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από τον Σπύρο Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», αλλά μετά από σύντομη συζήτηση αποφασίστηκε η... ουσιαστική συζήτηση να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη. Και αυτό, όταν μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να απαντήσει, όπως την έχει καλέσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αν επιθυμεί οι εγκαταστάσεις της να γίνουν στο Γουδί ή στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για εγκατάσταση όχι μόνο ενός γηπέδου στο Γουδί, αλλά αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με εμπορικές χρήσεις προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Συμπλήρωσε πως αν δοθεί και το γήπεδο Μπάντμιντον στον ΠΑΟ, τότε υπάρχει ένα επιπλέον ζήτημα, αφού μια ολυμπιακή εγκατάσταση θα δοθεί σε ιδιώτες.

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε πως η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» δεν είναι αντίθετη στην κατασκευή γηπέδων, είναι όμως αντίθετη στη λογική που λέει ότι γύρω από το γήπεδο πρέπει να γίνουν μια σειρά από εμπορικές εγκαταστάσεις, άσχετες με το γήπεδο και το άθλημα. Συμπλήρωσε πως ο Παναθηναϊκός είναι Ανώνυμη Εταιρία και έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα χώρο και, ανάλογα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, να φτιάξει γήπεδο. «Χωρίς όμως να μειώνεται στο ελάχιστο το πράσινο», τόνισε και σημείωσε τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα έχει σε όλη την Αθήνα η δημιουργία υψηλού πρασίνου ως Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Μπεχράκης διευκρίνισε πως η διοίκηση δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το Γουδί και πως η μόνη ενημέρωση που έχουν είναι από... τις εφημερίδες! Γεγονός που κατήγγειλαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Χρ. Παπουτσής είπε πως... η υπόθεση αυτή προσβάλλει όλους τους φιλάθλους της χώρας, όταν η Αθήνα είναι η μόνη πόλη που δεν έχει γήπεδο. Και συμπλήρωσε πως οι... ανταγωνίστριες ομάδες θέλουν εκτός Αθήνας τον Παναθηναϊκό. Είπε, τέλος, ότι οι εσωτερικές διαμάχες της ΝΔ οξύνουν το πρόβλημα και πως ο δήμος έχει υποχρέωση να το λύσει. Ζήτησε, δε, να μάθει ποια είναι η θέση της διοίκησης για το πού πρέπει να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Αγγ. Μοσχονάς, απαντώντας από την πλευρά της διοίκησης, είπε πως ορισμένοι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήθελαν να το «παίξουν» και δήμαρχοι Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ