Τετάρτη 5 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους πληγέντες

Το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και η ΟΓΕ στο πλευρό των σκληρά δοκιμαζόμενων λαών

Το μαζικό λαϊκό κίνημα με πρωτοπόρο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο παρόν και σε αυτή τη μάχη, καλεί όλους να εκδηλώσουν και εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ινδικού και να στηρίξουν τους πληγέντες είτε με χρηματική είτε με υλική βοήθεια με τους ειδικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει.

ΠΑΜΕ: Εμπρακτη εργατική αλληλεγγύη

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την εργατική τους αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ασίας που υποφέρει από τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και για το λόγο αυτό άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα τον αριθμό λογαριασμού 101/751788-20 για κατάθεση χρημάτων. Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις εγκληματικές ευθύνες όλων εκείνων των εκμεταλλευτών και των μεγαλοσυμφερόντων που ληστρικά και βίαια για πολλά χρόνια επεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον σ' ολόκληρο τον Τρίτο Κόσμο πάντα με μοναδικό γνώμονα το υπερκέρδος και τον πλουτισμό.

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές, σημειώνει ειδικότερα, σε ζωές ανθρώπων και οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή της Ασίας χτύπησαν πρώτα και κύρια τα πιο φτωχά και τα λαϊκά στρώματα αυτών των περιοχών. Φτωχοί αγρότες και εργάτες, παιδιά και ηλικιωμένοι χάθηκαν άδικα. Βιοπαλαιστές είδαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους να εξαφανίζονται. Η λύπη και η πίκρα μαζί με την αγανάκτηση και την οργή κυριαρχούν στα μυαλά μας αυτές τις μέρες.

Ολοι αυτοί οι υποκριτές, συνεχίζει, που τώρα χύνουν δάκρυα κροκοδείλια και κόπτονται για φιλανθρωπίες, είναι εκείνοι που κρατούν τα μεροκάματα των εργατών της Ασίας στο μισό ευρώ. Εκείνοι που «δολοφονούν» κάθε μέρα τα όνειρα των παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Και πρωτοπόροι αυτής της προσπάθειας είναι οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές.

Τέλος, το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στους πληγέντες μέσα από τα Συνδικάτα της Ν. Ασίας που συνεργάζεται το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Ανθρωπιστική Βοήθεια από την ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας αποφάσισε να συγκεντρώσει και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από το σεισμό χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Εχει έρθει ήδη σε επαφή με τις περισσότερες από τις αντίστοιχες πρεσβείες και περιμένει συγκεκριμένες λίστες φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Για την ώρα, έχει γνωστοποιηθεί ότι υπάρχει άμεση ανάγκη σε παιδικές τροφές, κονσέρβες, βαμβάκι, γάζες, εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες, στρώματα, σκηνές, γεννήτριες και ρούχα κάθε είδους.

Η ΕΕΔΥΕ κάνει έκκληση στις Επιτροπές Ειρήνης και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προκειμένου να αρχίσει η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών.

Ως αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής έχουν οριστεί οι αποθήκες του Δήμου Νίκαιας, Μενεμένης 59 (δίπλα στο ΚΕΠ Νίκαιας), τηλ. 210-4915381, ώρες λειτουργίας 9:00-14:30 καθημερινά και Σαββατοκύριακο.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν χρήματα για τον ίδιο σκοπό στους λογαριασμούς της ΕΕΔΥΕ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 42602434 και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 122/634535-29.

Η ΟΓΕ καλεί σε βοήθεια για τους πληγέντες

Τέλος, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) προσφέρει για τους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας 1.000 ευρώ και καλεί τα μέλη της πανελλαδικά να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια. Ο αριθμός είναι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας 151/296061-31.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ