Κυριακή 9 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΟΔΟ σημείωσε τον Δεκέμβρη ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, μετά την αυξημένη φορολογία των τσιγάρων στη Γερμανία και την Ιταλία. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,3%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από άνοδο 2,2% το Νοέμβρη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Eurostat.

ΣΤΑΣΙΜΗ ήταν η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2004, καθώς η κυβέρνηση της χώρας αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για ανάπτυξη, στο 0,1%. Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου, περιόρισαν τις δαπάνες των καταναλωτών περισσότερο, έναντι της προηγούμενης ανακοίνωσης, ενώ μειώθηκαν οι επενδύσεις των εταιριών.

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, υποχώρησε τον περασμένο μήνα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Ν. Κορέα, καθώς το ισχυρό νόμισμα, ουόν, περιόρισε τα έσοδα των εξαγωγικών εταιριών και η εσωτερική ζήτηση μειώθηκε, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Ο δείκτης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε στις 69 έναντι 73 μονάδων, που ήταν τον Νοέμβρη, σύμφωνα με την Bank of Korea, μετά από έρευνα σε 2.900 εταιρίες. Ο δείκτης κάτω από το 100 καταδεικνύει ότι οι περισσότερες εταιρίες είναι απαισιόδοξες έναντι των εταιριών που είναι αισιόδοξες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ