Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΡΙΘΜ. 33

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 74100 ΡΕΘΥΜΝΟ

Τηλ: 28310 88767 TELEFAX: 2831035456

2. Α) ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Μειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ εργοληπτικών εταιρειών που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη Νομοθεσία του κράτους - μέλους της Ε.Ε., κράτους - μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή κράτους που έχει υπογράψει τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με το σύστημα προσφοράς, με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο τιμολόγιο που περιέχει τις τιμές της υπηρεσίας και έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, κατά την «ανοικτή δημοπρασία» της παραγράφου 2α του άρθρου 4 του Ν. 1418/84 υπό τις προϋποθέσεις του Ν. 3263/2004 και του Π.Δ. 609/85 όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα και της λοιπής ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας για τα Δημόσια Εργα.

3. Α) ΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: ΠΛΑΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Β) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 6 ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ»

Γ) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 679.836,50 ευρώ, για Οικοδομικά 68.191,80 ευρώ για Ηλεκτρομηχανολογικά και 132.401,01 για απρόβλεπτες δαπάνες. Στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. Η συνολική δαπάνη προϋπολογισμού μελέτης, συμπεριλαμβανομένων της Αναθεώρησης και του Φ.Π.Α., ανέρχεται στο ύψος των 1.200.000,00 ευρώ.

4. Α) ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ:

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των προσφορών στην επιτροπή του διαγωνισμού, ορίζεται η 27-01-2005, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 (Η κατάθεση, παραλαβή και εξέταση των προσφορών γίνεται από την Επιτροπή Διαγωνισμού αυθημερόν, σε δημόσια Συνεδρίαση και σε ενιαίο στάδιο). Αν για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία στις 27-01-2005 τότε θα διεξαχθεί την 03-02-2005 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα δίδονται μέχρι εξ (6) ημέρες πριν τη δημοπρασία από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομ/κής Αυτ/σης Ρεθύμνης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

5. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ: Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα κατατεθεί από κάθε συναγωνιζόμενο εγγύηση, συντεταγμένη στην Ελληνική, ποσού 20.400,00 ευρώ, (2%) η οποία να έχει εκδοθεί από τράπεζα που λειτουργεί νόμιμα στις χώρες μέλη της ΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ. Η εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ισχύος ή θα πρέπει να ισχύει το λιγότερο για διάστημα 90 ημερολογιακών ημερών.

Σε περίπτωση που το προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης του αναδόχου είναι μεγαλύτερο του ορίου (12%), προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση, ο ανάδοχος υποχρεούται να προσκομίσει επιπλέον, πρόσθετη εγγύηση καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 του Ν. 3263/2004.

6. ΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 25% από εθνικούς πόρους μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά.

7. ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ: Σε περίπτωση που ανάδοχος του έργου καταστεί κοινοπραξία, δεν υπάρχει απαίτηση αυτή να λάβει κάποια ειδική νομική μορφή. Αρκεί ο ορισμός κοινού εκπροσώπου με συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 17 και το άρθρο 35 του Π.Δ 609/85.

8. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Στη Δημοπρασία γίνονται δεκτές: Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Ελληνικό Μητρώο ΜΕΕΠ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 2η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας οικοδομικών και Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών.

β. Προερχόμενες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή της Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., όπου τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με την 2η τάξη και άνω για οικοδομικά έργα και Α1 και άνω για Ηλεκτρομηχανολογικά έργα του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ. Προερχόμενες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή της Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., όπου δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά έργα με το δημοπρατούμενο.

δ) Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει με ποσοστό συμμετοχής όχι μικρότερο από 25%.

ε) Κάθε εργοληπτική επιχείρηση θα συμμετέχει μεμονωμένα ή σε ένα μόνο κοινοπρακτικό σχήμα. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάζεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Εργων.

9. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο προσφέρων δεσμεύεται από την προσφορά του για διάστημα εξήντα (60) ημερών μετά την ημερομηνία επίδοσης της προσφοράς (ημερομηνία δημοπρασίας).

Ρέθυμνο 05/01/2005

Ο Νομάρχης Ρεθύμνης

Παπαδάκης Γεώργιος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ