Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για τα παιδιά των μεταναστών

«Μέσα στην πληθώρα των καθημερινών προβλημάτων, η ψυχαγωγία, ιδίως για τα παιδιά μας, είναι αναγκαία για την ψυχική τους ισορροπία». Σημειώνοντας τα παραπάνω, πολλοί μαζικοί φορείς από το 5ο και 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηνών καλούν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους να συμμετάσχουν με τις οικογένειές τους στην πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιούν για τα παιδιά των μεταναστών, αύριο Κυριακή, 9/1, στις 10.30 π.μ., στην φοιτητική εστία στην οδό Πατησίων.

«Το χαμόγελο και η χαρά του παιδιού θα το συντροφεύει σαν τρυφερή ανάμνηση σ' όλη του τη ζωή. Οι χαρούμενες παιδικές φωνές μάς γεμίζουν με αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτή τη χαρά δεν έχουμε το δικαίωμα να τη στερήσουμε από τα παιδιά», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία - δείγμα αλληλεγγύης, αλλά και προσπάθειας παραπέρα σύσφιξης των δεσμών ανάμεσα στις οικογένειες Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων. Η γιορτή θα περιλαμβάνει πολύμορφες παιδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα μοιραστούν δώρα στους μικρούς προσκεκλημένους.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τη στιγμή που και οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν πολλά προβλήματα, οι μετανάστες αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες δυσκολίες. «Η αυταρχική συμπεριφορά, η τρομοκρατία, ακόμη και οι κακοποιήσεις μερικές φορές, η παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από την Αστυνομία και άλλες κρατικές Υπηρεσίες, αποδεικνύει ότι αυτή η συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες είναι πολιτική επιλογή», σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Μοναδική διέξοδος απ' αυτή την κατάσταση είναι η ένταξη στα συνδικάτα και ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργαζομένων».

Στην εκδήλωση καλούν η Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Διαμερίσματος, το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Πατησίων - Κυψέλης - Αχαρνών, οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, όπως και η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ