Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2)

Στέφανος Παπαγεωργάκης
Στέφανος Παπαγεωργάκης
Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΑΜΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, η οποία «έφυγε» στις 29 Δεκέμβρη 2004 και κηδεύτηκε στις 30 Δεκέμβρη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στα Ματζαβινάτα Κεφαλονιάς, προσφέρουμε 400 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Ο γιος της Γεράσιμος

Η νύφη της Αννεκε

Τα εγγόνια Σπύρος και Αμαλία-Εβελίν

* * *

Φωτ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κορυφή Κιλκίς. Ηταν το τρίτο παιδί οκταμελούς οικογένειας προσφύγων από την Τραπεζούντα. Με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, μαθητής στο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ.

Μαχητής του ΔΣΕ στο συγκρότημα του Εφραιμίδη από το 1946, έλαβε μέρος σε μάχες στη Μακεδονία και αργότερα στο Γράμμο-Βίτσι. Εγινε μέλος του ΚΚΕ. Με σημαντική δράση, ήταν υπόδειγμα στο Τάγμα. Το 1948 στάλθηκε στην 4η σειρά της Σχολής Αξιωματικών και όταν τελείωσε, ήταν εκπαιδευτής στα έμπεδα του ΓΑ.

Το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη παντρεύτηκε τη μαχήτρια του ΔΣΕ Αλεξάνδρα Κονίνη και απέκτησαν τη Μαρία και τον Κωνσταντίνο. Εκεί ο Γεώργιος Κυριακίδης εργάστηκε σε εργοστάσιο και στις οικοδομές και διακρίθηκε για τη συνειδητή δουλιά του.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1977 και ζούσαν στην Αθήνα. ο Γ. Κυριακίδης ήταν άνθρωπος αγνός, έντιμος, απλός και πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Εργάστηκε στις οικοδομές και στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ. Στα 59 χρόνια αρρώστησε και παρά την κλονισμένη υγεία του ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ, ως το τέλος της ζωής του.

Γιάννης Γιάνναρης
Γιάννης Γιάνναρης
Πέθανε στις 13 Ιούλη 2004.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, από τους Μεταξάδες Φθιώτιδας, η γυναίκα του Στέλλα και οι κόρες του Κατερίνα και Βάσω προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κομποτάδων για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων από τη Βέργα Καλαμάτας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της δημοκρατίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ, Για την αντιστασιακή δράση του, μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα και στη Ζάκυνθο.

Στη μνήμη του η γυναίκα του πρόσφερε 70 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη των: ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ ο οποίος εκτελέστηκε στις 12 Ιούλη 1944. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ, η οποία πέθανε στις 9 Μάη 1984. ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ, που πέθανε στις 5 Αυγούστου 1989 και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ, που πέθανε στις 22 Δεκέμβρη 2001, προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΝΕ Μεσσηνίας, 50 ευρώ.

Τα παιδιά και τα αδέλφια τους Κώστας-Αγγελική

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ, ο αντιστασιακός Ανδρέας Μούργος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κορώνης Μεσσηνίας, 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος προσφέρει 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟ Λαμίας, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της οικογένειάς του.

* * *

Στη μνήμη των αντιστασιακών αδελφών μας ΣΟΦΙΑΣ Σταματιάδου- ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΠΙΤΤΙΑ, καθώς επίσης στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΓΕΜΕΛΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΙΟΥ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΙΔΗ προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αϊ- Γιώργη» Κοκκινιάς.

Παναγιώτης Πουλακίδας
Παναγιώτης Πουλακίδας
Λάμπρος και Χρυσούλα Πιττιά

* * *

Φωτ.

Τιμώντας τη μνήμη του κομμουνιστή συζύγου μου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, ο οποίος πάντα πρωτοστατούσε στην υλοποίηση των πλάνων των Οικονομικών Εξορμήσεων του ΚΚΕ,, για το 17ο Συνέδριο, προσφέρω, ως δεύτερη δόση 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

* * *

Φωτ

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ (φωτογραφία) δικηγόρου από τη Χώρα Μεσσηνίας και ΜΑΝΩΛΗ ΦΙΤΣΙΑΝΟΥ, τσαγκάρη από το Αίγιο, η Χριστίνα Πουλακίδα προσφέρει 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Αιγάλεω.

* * *

Στη μνήμη του ΖΩΗ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ, αντιστασιακού από την Περατιά Αιτωλοακαρνανίας, η κόρη του Σταμάτα Σταματέλου προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΕΡΒΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η κόρη του Χαρίκλεια Στέμου προσφέρει 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ελεούσας Ιωαννίνων.

* * *

Στη μνήμη του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΨΙΔΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Νοέμβρη 2004, ο γιος του Δημήτρης Κοψίδης, οπαδός του ΚΚΕ πρόσφερε για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά Ιωαννίνων.

* * *

Ο Δ. Ζώτος από τη Βρυσούλα Ιωαννίνων πρόσφερε για το 17ο Συνέδριο 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Γιάννης Νικολόπουλος
Γιάννης Νικολόπουλος
* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της ειρήνης, ο κομμουνιστής, ο φίλος, ο σύντροφος, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος»-Κολωνού.

Η συντρόφισσα της ζωής και του αγώνα Αννα Γιάνναρη

* * *

Στη μνήμη της εξαίρετης συντρόφισσας ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, πρωτοπόρας κομμουνίστριας, για τις 40 μέρες από το θάνατό της και στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» το 2004, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης για το 17ο Συνέδριο.

Οικογένειες Κωνσταντίνου και Νίκου Σουγνίδη

* * *

Φωτ.

Στην ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στη μνήμη του αξέχαστου και αγαπημένου πατέρα ΦΡΑΓΓΗ.

Ιωάννης Φραγγής

  • Επίσης στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου Φραγγή προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών για το 17ο Συνέδριο.

Γ.Ρ.

* * *

Ο Θεολόγος Ευδοκιμίδης προσφέρει, ως πέμπτη δόση, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο στη μνήμη των ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ και ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και ο Π.Ε., οπαδός του ΚΚΕ, προσφέρει 40 ευρώ.

* * *

Ο αξέχαστος αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, με την άψογη κομματική συμπεριφορά του, μου δίδαξε το υψηλό ήθος που πρέπει να διακρίνει έναν κομμουνιστή, και τη σιγουριά για την πανανθρώπινη ιδεολογία και κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και αντιδικτατορικού αγώνα. Ηταν επίσης πολύτιμος βοηθός της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ και με υπόδειξή του αγωνιζόμαστε για να καλυφθεί η αναντιστοιχία της αναπηρικής νομοθεσίας σε βάρος των αναπήρων της ΕΑ, του ΔΣΕ και του αντιδικτατορικού αγώνα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.


Μηνάς Ξεκομνηνός

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΛΙΑΚΟΥ ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του η σύζυγός του Μαρία και η κόρη του Ευθυμία προσφέρουν 40 ευρώ για το 17ο Συνέδριο.






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ