Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η σύσκεψη συνδικάτων

Σύσκεψη, διοργανώνουν, αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλούν σε συμμετοχή όλα τα σωματεία των κλάδων του εμπορίου και των υπηρεσιών σε Αθήνα - Πειραιά. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και το περιεχόμενο της συζήτησης αφορά την οργάνωση της πάλης μπροστά στη νέα επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Μια πάλη που πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ «τα ελεύθερα απογεύματα, η κυριακάτικη αργία και η πλήρης απελευθέρωση είναι στο στόχαστρο. Δεν τους αρκούν - υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ - οι ανατροπές που μέχρι σήμερα επέβαλλαν στους εργαζόμενους με τις ελαστικές μορφές εργασίας, με το part-time και τους άθλιους μισθούς και μεροκάματα. Τα θέλουν όλα! Θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως, χωρίς ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης».

Αποκαλύπτοντας τους στόχους που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και το μεγάλο κεφάλαιο με την απελευθέρωση του ωραρίου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζουν ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται: Η 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η πλήρης εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου για όλους τους εργαζόμενους, γεγονός που θα σημάνει απολύσεις, κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και η ενσωμάτωση του εργαζόμενου στη λογική της απασχολησιμότητας.

Απάντηση στους σχεδιασμούς αυτούς υπογραμμίζουν τα ταξικά συνδικάτα, είναι η οργάνωση της πάλης για να καταργηθούν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απελευθερώνουν το ωράριο και ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή αργία, να επιβληθεί 7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο και να διεκδικηθεί βασικός μισθός 1.200 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.

  • Ανάλογη σύσκεψη διοργανώνει την επόμενη Δευτέρα 17 Γενάρη και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας. Η σύσκεψη φορέων και εργαζομένων θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 5μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ