Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ GM Κρουμ Γκεοργκίεβ, γνωστός στους Ελληνες σκακιστές από τη συμμετοχή του επί χρόνια στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, είναι ο νικητής του μεγάλου Διεθνούς Τουρνουά «Λευκός Πύργος» που έγινε πρόσφατα στην Καλαμαριά.

Ο Γκεοργκίεβ αήττητος και καθαρά πρώτος με 6 νίκες και δύο ισοπαλίες έφτασε στους 7 βαθμούς σε 8 αγώνες και ακολούθησαν οι Σαβτβαλάτζε, Μαρκίδης, Βελίκοβ και Χ΄΄μανώλης με 6,5 βαθμούς. Οπως διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία, φαίνεται η αγωνιστικότητα όλων των παικτών από τη μικρή διαφορά κάθε βαθμοομάδας! 6-12. Ζακαριάν, Δόρφανης, Νικολάου, Μπούσιος, Παπαδόπουλος Γιαν., Εξιζόγλου και Τσικερδάνος από 6 β.

Με μισό βαθμό πιο κάτω (5,5 β.) ήταν οι Λυκούδης, Κιθαρίδης, Νταντσένκο, Δεληγιώργης, Μπουτέφ, Πολύζος, Τοπαλίδης, Παπακωνσταντίνου, Σπ. Ρουσίδης.

Με 5 β. ήταν 19 σκακιστές, μεταξύ των οποίων και οι σκακίστριες Παμπάλου, Βούρτσα, Γράψα ενώ η 12χρονη Παυλίδου Κ. είχε 4,5 βαθμούς.

ΣΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ τουρνουά της Γλυφάδας που διοργανώνει ο τοπικός Σκακιστικός Σύλλογος «Ζήνων», νικητές σε ισοβαθμία ήταν ο Νικολόζ Μαναγκάτζε και ο Δημήτρης Δεληθανάσης με 6 βαθμούς. Τρίτος ο GM Στρ. Γρίβας και τέταρτος ο Ντάβανος με 5,5 β. Πρώτη γυναίκα αναδείχτηκε η Διονυσία Πολύζου, πρώτη Νεάνιδα η Χριστίνα Πολύζου, ενώ πρώτοι έφηβοι ήταν οι Π. Τζανάκος και Ν. Κολλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ