Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

2 Φωτ.

Η Χαρά Λιουδάκη - Κυπραίου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέου Ψυχικού, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του «αδελφού» της ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 13 Μάη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΪΤΣΗ. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για την κατάκτηση δικαιωμάτων όλων των εργαζoμένων από τις γραμμές της ΟΚΝΕ στην αρχή και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Εξορίστηκε στη Γαύδο το 1935 και στη δικτατορία του Μεταξά στον Αϊ - Στράτη.

Μετά την απόδραση από τον Αϊ - Στράτη όλων των εξορίστων, το 1943, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα, διωκόμενος, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία από το τέλος του Εμφύλιου ως το 1994 που επέστρεψε στην πατρίδα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μας ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ Μαυροπούλου -ΠΑΛΗΚΥΡΑ και αντί για 40ήμερο μνημόσυνο, προσφέρουμε 100.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας και 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας και σεμνής ηθοποιού ΜΑΛΑΙΝΑΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Νίκος Δούγιας ηθοποιός - συνταξιούχος, Κερατσίνι.

* * *

Σήμερα, 13 Μάη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Εμμ.ΓΥΠΑΡΑΚΗ από τα Σελλιά Ρεθύμνου.

Τιμώντας τη μνήμη του, ο ανιψιός του Σταύρος Ιωάν. Γυπαράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Ρεθύμνου.

* * *

Η Μ. Χ. από τη Θεσσαλονίκη προσφέρει 90.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη της μητέρας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Χ.

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος αδελφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ γεννήθηκε στο Ευπάλιο Φωκίδας το 1925. Ηταν άξιος μαχητής του ΔΣΕ και ο άνθρωπος ο οποίος όλη του τη ζωή την αφιέρωσε στον αγώνα για την προκοπή του λαού.

Πάντα θα βρίσκεται ανάμεσά μας και θα ζει στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Κώστας Τσιόδρας, Ιουλία και Νίκος

* * *

Με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΟΥΖΟΥΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, η γυναίκα του και ο γιος του Βασίλης πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

* * *

Στις 2 Μάη 2000 πέθανε στη Βέροια, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΤΣΙΟΣ. Γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων το 1926 από γονείς φτωχούς αγρότες με προοδευτικές ιδέες. Ορφάνεψε από πατέρα.

ΕΠΟΝίτης από το 1943 και μέλος του ΚΚΕ από το 1947, στις 17 του ίδιου χρόνου καταφεύγει στο ΔΣΕ, στο Γράμμο μαζί με 17 συγχωριανούς του. Παίρνει δραστήρια μέρος στις μάχες του Γράμμου - Βίτσι και το φθινόπωρο του 1948 τραυματίζεται σοβαρά, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος. Στη Ρουμανία, όπου στάλθηκε για θεραπεία, τελείωσε Οικονομικές Επιστήμες και εργάστηκε ως καθηγητής Πανεπιστημίου.

Ηταν καλός επιστήμονας και καλός οικογενειάρχης. Η εφημερίδα «Αετομηλίτσα» είχε δημοσιεύσει επανειλημμένα συνεργασίες του.

Πεθαίνοντας άφησε πίσω τη γυναίκα του, τα δυο παιδιά και τα εγγόνια του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο εξάδελφός του Κωνσταντίνος Καράτζιος από τη Λάρισα, συμπολεμιστής του στο Γράμμο, πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ (Σίφουνας) πολέμησε τους κατακτητές ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Το μεταβαρκιζιανό κράτος, του το «ανταπέδωσε» με βασανιστήρια και 19 χρόνια φυλακή.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Δήμητρα Μπουρίκα πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Μ. Α. Μ. προσφέρει 15.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», στη μνήμη της Μ. ΜΠΙΝΑ από τα Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ