Τετάρτη 12 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 315.000 ευρώ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 315.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο STAR για την εκπομπή «Super Star» με τη Χριστίνα Λαμπίρη, για αναφορές στον γιο του Καραφώτη. Η ποινή επιβλήθηκε για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή. Η απόφαση ήταν ομόφωνη

Πρόστιμο 50.000 ευρώ «εισέπραξε» το MEGA για το σίριαλ «Ετσι ξαφνικά» που τον Οκτώβρη του 2004 μεταδόθηκε μεσημέρι ενώ η σήμανση ήταν για ηλικίες άνω των 15 ετών. Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης και τα μέλη Ιρις Αυδή και Νέστορας Κουράκης οι οποίοι πρότειναν 30.000 ευρώ.

Και άλλο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο MEGA για την εκπομπή «I love T.V.» με τη Μαρία Μπακοδήμου και το Φώτη Σεργουλόπουλο και με καλεσμένο τον Ν. Μουρατίδη που μεταδόθηκε στις 21/10/2004. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για υποβάθμιση ποιότητας με «χυδαίες στιχομυθίες». Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης και το μέλος Ν. Κουράκης που πρότειναν σύσταση.

Για υποβάθμιση εκπομπής το ΕΣΡ ομόφωνα επέβαλε την ποινή προστίματος 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό MAGIC για την εκπομπή «Θύρα 7» η οποία μεταδόθηκε στις 6 και 13 Μάη 2004. Στον ίδιο σταθμό επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παραβίαση διαφημιστικού χρόνου. Ο «Magic» ξεπέρασε το όριο του 15% του 24ωρου, φθάνοντας τις 10 ώρες και 33 λεπτά. Μειοψήφησε το μέλος του ΕΣΡ Γιάννης Παπακώστας που πρότεινε σύσταση.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό EXTRA για εκπομπή με αστρολόγους και προβλέψεις. Το αιτιολογικό του προστίμου είναι η εκμετάλλευση της δεισιδαιμονίας και προλήψεων. Μειοψήφησε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ο οποίος πρότεινε 50.000 ευρώ.

Η χτεσινή ημερήσια διάταξη περιλάμβανε και ενδεχόμενες παραβιάσεις του ALTER οι οποίες αφορούσαν το «επεισόδιο» μεταξύ του Μάκη Τριανταφυλόπουλου και του Αλέξη Κούγια. Ο Α. Κούγιας είχε κάνει καταγγελία στο ΕΣΡ. Η υπόθεση όμως δε συζητήθηκε αφού από τους ενδιαφερόμενους ζητήθηκε αναβολή.

Η πλειοψηφία του ΕΣΡ έκανε αποδεκτή την αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ για το πρόστιμο 150.000 ευρώ που είχε επιβάλει το ΕΣΡ για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αποκάλυψη τώρα» με τον ιερέα μαϊμού. Το ΕΣΡ μείωσε το πρόστιμο σε 120.000 ευρώ. Μειοψήφησε το μέλος Εύη Δεμίρη η οποία δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση θεραπείας.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «D.C.I 94,7» του νομού Δράμας για παράνομη δικτύωση.

Χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο από τη στιγμή που όπως είπε άρχισε χτες η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Το ΕΣΡ ήδη ως γνωστό έχει κοινοποιήσει τις παρατηρήσεις του στον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, στην πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ