Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηρώ Καρδάση
Ηρώ Καρδάση
Φωτ.

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος και οι κόρες της Μαρία, Αμαλία και Γεωργία προσφέρουν 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ της Αχτίδας Υγείας Πειραιά.

* * *

Στη μνήμη των γονέων τους ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ τα παιδιά τους Αφροδίτη Τσουριάννη και Σταυρούλα Κουρή προσφέρουν στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Καισαριανής. Επίσης προσφέρουν 150 ευρώ στο Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της λατρευτής μητέρας μου ΑΜΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, η οποία πέθανε στις 29 Δεκέμβρη 2004 στην Αθήνα και την κηδέψαμε την επομένη στα Ματζαβινάτα Κεφαλονιάς, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και πιστής στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως τα 92 χρόνια της, προσφέρω στο Κόμμα μας προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας.

Σώσα Αγαλιανού

Οι εγγονές της Λίνα - Παυλίνα

* * *

Η Εφη Λέγου προσφέρει 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ Κέντρου, στη μνήμη των γονιών της.

* * *

Η Αλεξάνδρα Κωστοβούλου - Σεχίδου προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Φλώρινας για το 17ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΡΙΘΑΡΟΥΛΑ, του αδελφού της ΣΤΑΘΗ ΜΕΡΤΖΑΝΗ Ακροναυπλιώτη κομμουνιστή και του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ προσφέρω, ως δεύτερη δόση, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας.

Γιάννης Τσάσης
Γιάννης Τσάσης
Ηλίας Κριθαρούλας από Παλιοχώρι Γραβιάς

* * *

Ο Δημήτρης Σερέτης προσφέρει 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Ευρυτανίας, στη μνήμη των ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΦΙΛΗ, ΠΑΝΟΥ ΒΟΤΣΑΪΤΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

** * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, που πέθανε στις 18 Γενάρη 2004 και της συντρόφισσάς του ΧΑΡΑΣ, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 3 χρόνια, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας».

Γιάννης Αναστόπουλος (Αλφειός)

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του αταλάντευτου κομμουνιστή επαναστάτη Ι. Β. ΣΤΑΛΙΝ, συνεχιστή του ΛΕΝΙΝ και βασικού θεμελιωτή της σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μοναδικό μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα για την πραγμάτωση των σκοπών του, ενόψει του 17ου Συνεδρίου.

Γιάννης Ρώτας, ΚΟΒ ΥΠΑ

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ και για τη γιορτή του, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μας ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, για τη γιορτή της, προσφέρουμε 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου, Φρόσω Στεφανίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΗΡΩΣ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΒΑΣΙΛΗ και ΟΛΓΑΣ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καμινίων, 100 ευρώ.

Σπύρος Τσαμαλής
Σπύρος Τσαμαλής
Βασίλης Καρδάσης

* * *

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΤΣΟΥ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Ελένη Μπαρμπαλέτσου

* * *

ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΣΗ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του και η Ανθούλα Τσάση προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αλέξη» Πάτρας, 60 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη των συγκατηγορουμένων μου ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΥΡΤΣΗ, ΗΡΑΚΛΗ ΜΠΟΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΙΣΑΡΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και στη μνήμη όσων περάσαμε από φυλακές, εξορίες και από το Μακρονήσι παλικαρίσια και δε ζουν, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ.

Σάββας Κατιρτζόγλου

* * *

Στη μνήμη της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΤΣΕΡΕΠΑ, αγωνίστριας του κομμουνιστικού κινήματος και τακτικής αναγνώστριας του «Ριζοσπάστη», η ανιψιά της Ελευθερία Σαϊνίδου προσφέρει στην ΚΟΒ Λαυρίου 50 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 15 Νοέμβρη 2004 πέθανε η αγαπημένη μητέρα μου ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΩΣΤΗΡΗ, συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ ΚΩΣΤΗΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε στις 3 Δεκέμβρη 1990.

Σταύρος Κυπραίος
Σταύρος Κυπραίος
Στη μνήμη τους, καθώς επίσης στη μνήμη του θείου μου ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΩΣΤΗΡΗ, που τον δολοφόνησαν τρομοκράτες το 1946 στην αυλή του σπιτιού του στον Αλισσό Πάτρας, προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΔΕΗ.

Νίκος Κωτσήρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ.

Ελένη Κυριακίδου

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΡΑΤΟΥ Ι. ΚΑΝΤΑΡΑ, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, ο οποίος εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τον Αϊ Στράτη, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Βασιλική Κανταρά - Ησαϊάδου

* * *

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δ. ΗΣΑΪΑΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Κική Κανταρά - Ησαϊάδου

* * *

Στις 6 Φλεβάρη 2002 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΡΥΩΝΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Μαζί με τα αδέρφια του διώχτηκαν και φυλακίστηκαν. Ο ΗΛΙΑΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ξυλοκοπήθηκε άγρια και ο ΒΑΣΙΛΗΣ εξορίστηκε. Τόσο αυτοί, όσο και οι αδελφές τους ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΡΑ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΣΚΛΑΒΕΝΑ έχουν φύγει από τη ζωή. Η πολυαγαπημένη εγγονούλα μου ΜΑΡΙΑ Ηλία ΒΡΥΩΝΗ στις 7 Ιούλη 2003 μας «έφυγε» και πήγε στον παππού της που την αποκαλούσε το «στολιδάκι» του σπιτιού μας. Μαρία μου, αγγελουδάκι μου, γιατί το έκανες αυτό. Η μανούλα σου, ο μπαμπάς σου, οι αδελφούλες σου όλοι κλαίμε και θρηνούμε. Θυμάμαι που με έλεγες η καλή μας γιαγιά. Ο πόνος για τον άδικο θάνατο της πολυαγαπημένης εγγονούλας μου είναι αβάσταχτος.

Στη μνήμη τους προσφέρω στην ΚΟ Καλαμάτας 70 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Νίκος Καρδάσης
Νίκος Καρδάσης
Αγγελική Βρυώνη, οπαδός του ΚΚΕ, Καλαμάτα.

* * *

Στις 12 Γενάρη έκλεισαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΙΟΒΡΕΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου 50 ευρώ.

Η κόρη του Μαρία Κιοβρέκη - Κακαρώνη

* * *

Φωτ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γαβριήλ ΚΙΟΒΡΕΚΗΣ υπέκυψε στην άνιση μάχη με το θάνατο στις 23 Νοέμβρη 2004. Ο πρόωρος «χαμός» του είναι για την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του μια τραγική και αναντικατάστατη απώλεια.

Για όλους εμάς που πορευτήκαμε μαζί του και αγωνιστήκαμε από τις γραμμές του ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο, το ήθος του, η πραότητά του και η εμμονή στις αρχές του, θα αποτελούν για μας παράδειγμα προς μίμηση.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ:

Μαρία Κιοβρέκη - Κακαρώνη 50 ευρώ

Γιάννης Ταστάνης και Ραλλιώ Χάρου από 20 ευρώ ο καθένας.

  • Στη μνήμη του συζύγου της Παντελή Κιοβρέκη και του ανιψιού της Γιώργου Κιοβρέκη, η Πηνελόπη Κιοβρέκη πρόσφερε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

Φωτό

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ πέθανε στις 8 Δεκέμβρη 2004. Μέλος του ΚΚΕ από το '70, παράδειγμα προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Από αριστερή οικογένεια. Ο αδερφός του Γιώργος ήταν πρώτος αντάρτης του ΕΛΑΣ, ο Χρήστος κι αυτός στον ΕΛΑΣ. Αλλα δυο αδέλφια του, ο Κομνάς και ο Βαγγέλης ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Ο Βασίλης πιάστηκε από τις συμμορίες των Σούρληδων και Βουρλάκηδων, βασανίστηκε άγρια και απάνθρωπα, αιχμαλωτίστηκε από το στρατό και στάλθηκε με τη μάνα του εξορία στην Ανάφη και στη Λέρο. Εως την τελευταία μέρα της ζωής του πάλευε αταλάντευτα για το δυνάμωμα του Κόμματός μας και τα ιδανικά του Σοσιαλισμού. Στη συντρόφισσα και γυναίκα του, Δήμητρα, και τα παιδιά τους, οι σύντροφοι από την ΚΟ Εκάρας του ΚΚΕ, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Σοφία Μιχαλάκου-++
Σοφία Μιχαλάκου-++
Ο αδελφός του Χρήστος και η οικογένειά του προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Ο Μάρκος Βοζινάκης προσφέρει 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΑ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΙΜΑΝΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΜΑΛΗ, που «χάθηκε» πρόωρα, προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ.

Γιάννης Τριανταφυλλάκης


Αμαλία Ιωαννάτου
Αμαλία Ιωαννάτου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ