Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καμία δέσμευση για πάρκο στο Γουδί

Η δήμαρχος Αθήνας τα αφήνει όλα ανοιχτά για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το γεγονός ότι το γήπεδο του «μπάντμινγκτον», δε θα γκρεμιστεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο πάρκο του Γουδιού, παραδέχτηκε χτες η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται η «φιλολογία» γύρω από την «αξιοποίηση» του πάρκου, το οποίο αποτελεί έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας. Ετσι, το γήπεδο του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, αφού μια από τις επίσημες προτάσεις που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στην ΠΑΕ ΠΑΟ, ήταν να γίνει το γήπεδο στο Γουδί. Το γεγονός αυτό δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, αφού αποτελεί διακηρυγμένο στόχο των κατοίκων της πρωτεύουσας ο χώρος να γίνει πράσινο.

Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης και μάλιστα κατόπιν παρέμβασης του Σπύρου Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου η διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε το θέμα προς συζήτηση.

Οπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, ακόμη και ο Δήμος Παπάγου ζητά - με επιστολή του - από το Δήμο της Αθήνας, να τοποθετηθεί επί του ζητήματος. «Δε γίνεται - τόνισε - να υπάρχει μια ολόκληρη φιλολογία στον Τύπο για το θέμα και να δημιουργούνται σχεδόν τετελεσμένα γεγονότα χωρίς ο Δήμος της Αθήνας να έχει τοποθετηθεί».

Η δήμαρχος απαντώντας ισχυρίστηκε πως η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου αποτελεί πάγιο και ομόφωνο αίτημα του δήμου. Πρόσθεσε δε, πως η διοίκηση βρίσκεται σε επαφή με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να προτείνει στην ΠΑΕ χώρο για την κατασκευή γηπέδου εντός των ορίων του δήμου, ο οποίος όμως δε θα δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το γήπεδο του μπάντμινγκτον, δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί και θα στεγάσει αθλητικές δραστηριότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, είχε δηλώσει πως το εν λόγω γήπεδο θα δοθεί στον ερασιτέχνη ΠΑΟ, το οποίο - αφού μεγαλώσει η χωρητικότητά του - θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του σωματείου!

Κατά τα άλλα, η Ντ. Μπακογιάννη είπε πως στόχος της διοίκησης είναι το υπόλοιπο του Γουδιού να μεταβεί στη δικαιοδοσία του δήμου ο οποίος και μπορεί να το ...«διαχειριστεί» σε συνεργασία με τους όμορους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ