Τρίτη 18 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα

«Στις 21 Γενάρη βρισκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό των παιδιών μας που αγωνίζονται για δημόσιο σχολείο των σύγχρονων αναγκών ενάντια στην πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου, που τα θέλει αμόρφωτα και από τα 15 χωμένα στα γκέτο των κεφαλαιοκρατών, εργάτες στους ρυθμούς της πιο άγριας εκμετάλλευσης». Αυτό διακηρύσσει τη Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση της ερχόμενης Παρασκευής.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες, γνωρίζουν Εκπαίδευση διαρκώς υποβαθμιζόμενη, ακριβότερη, όλο και περισσότερο προσαρμοζόμενη στις ανάγκες του κεφαλαίου. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - χτυπούν ό,τι απόμεινε από τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία. Οικοδομούν την πολιτική τους πάνω σε δυο βασικούς άξονες, εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση. Κάνουν ό,τι μπορούν για μια Εκπαίδευση στα μέτρα των δικών τους επιδιώξεων, για τη διαιώνιση του συστήματος και της κυριαρχίας του».

Μιλώντας για το στόχο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταδεικνύει «την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς, την αναπαραγωγή διαρκώς ενός αναλώσιμου, ευέλικτου εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα, μέσα από υποκατάσταση της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από την κατάρτιση».

Ετσι τονίζει ότι «η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις, που αποτελούμε τον πρώτο στόχο της αντιλαϊκής πολιτικής, έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε αγωνιστικά τείχη και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, να ματαιώσουμε τις νέες αντιδραστικές αλλαγές, να διεκδικήσουμε μαζί με τα παιδιά μας Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ