Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δύο πιστοποιητικά ζητά η «Παντεχνική»

Τέσσερα πιστοποιητικά διαφάνειας δε συζητήθηκαν χτες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γιατί απουσίαζαν δύο μέλη του, ο Ροδόλφος Μορώνης και ο Γιάννης Παπακώστας. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ επανέλαβε ότι απόφαση της Ολομέλειας είναι τα «επίμαχα» πιστοποιητικά να πηγαίνουν στην Ολομέλεια.

Ως γνωστό, για να γίνει αυτό πέρασαν δυόμισι περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα το τμήμα Διαφάνειας και όχι η Ολομέλεια να χορηγεί επί δυόμισι περίπου χρόνια πιστοποιητικά διαφάνειας σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ή εταιρίες που προμηθεύουν το δημόσιο - όπως των Μπόμπολα, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη - ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους ήταν και μέτοχοι ΜΜΕ.

Δύο πιστοποιητικά διαφάνειας ζητά η εταιρία «Παντεχνική» του Σαραντόπουλου. Συγκεκριμένα, η εταιρία «Παντεχνική» ζητά τη χορήγηση πιστοποιητικού για «πρόδρομες εργασίες κατασκευής των στομίων της σήραγγας Παναγιάς», έργο ύψους 1.180.000 ευρώ. Η εταιρία «Γαντζούλας ΑΤΕΕ» στην οποία βασικός μέτοχος είναι η «Παντεχνική», ζητά πιστοποιητικό για έργο που αφορά την κατασκευή χαλύβδινου δικτύου και δικτύου πολυαιθυλενίου για βιομηχανικούς καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή Κιλκίς, ύψους 2.587.614 ευρώ.

Χορήγηση πιστοποιητικού ζητά και η εταιρία «ΤΟΚΑΤ ΑΕ» για την κατασκευή κερκίδων στο στάδιο του ΑΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς ύψους 2.659.295 ευρώ. Το τέταρτο πιστοποιητικό αφορά την εταιρία «Multimedia» για «Εκπόνηση βιβλίων και προγραμμάτων σπουδών της τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης», ποσού 410.980 ευρώ.

Για το θέμα του τρόπου κάλυψης της λεωφορειοπειρατίας που είχαν κληθεί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANTENNA, STAR, ALTER, ALPHA ζητήθηκε ν' αποστείλουν υπομνήματα. Οι εκπρόσωποι των σταθμών υποστήριξαν ότι δεν παρεμποδίστηκε το έργο των αστυνομικών αρχών.

Σε σχέση με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Θύμιου Καλαμούκη «Ελληνοφρένεια» ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι υπήρξε καταγγελία μέλους του ΕΣΡ για «απρεπείς εκφράσεις». Οταν ρωτήθηκε για το ποιο μέλος έκανε την καταγγελία είπε πως δεν είχε.... υπογραφή, αλλά ο ίδιος από τη στιγμή που γίνεται μια καταγγελία είναι υποχρεωμένος να μη τη «βάζει στο ντουλάπι» και να τη φέρνει στην Ολομέλεια. Οπως γράψαμε και χτες στην εν λόγω σατιρική εκπομπή αναμεταδόθηκαν αποσπάσματα από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ο σκηνοθέτης Δ. Κολλάτος έδινε τους δικούς του «χαρακτηρισμούς» για την ταινία «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ επίσης δε γνώριζε για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» και του τηλεοπτικού σταθμού «Magic» του Σωκράτη Κόκκαλη, λέγοντας ότι ενδεχομένως οι επιστήμονες να εξετάζουν την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο σταθμών. Το θέμα βέβαια της μεταβίβασης δεν έχει πάει ακόμη στην Ολομέλεια, όταν είναι γνωστό ότι ο νέος ιδιοκτήτης του «Flash» Σωτήρης Πουλόπουλος ήδη έχει αναλάβει το ραδιοφωνικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ