Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο «κόκκινο» τα οικονομικά της ΕΡΤ

Στις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΤ επέρριψε την ευθύνη ο πρόεδρος της, Χρήστος Παναγόπουλος, για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κρατική ραδιοτηλεόραση. Τα οικονομικά της ΕΡΤ, όπως χαρακτηριστικά είπε, βρίσκονται στο «κόκκινο».

Πάντως και χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χρ. Παναγόπουλος, επανέλαβε ότι το οικονομικό πρόβλημα βρίσκεται «στη ζώνη του λυκόφωτος», ενώ τα συσσωρευμένα χρέη της, φτάνουν τα 119 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ επισήμανε και χτες ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση δε θα ζητήσει κρατική βοήθεια, αλλά επιδίωξή της είναι «να έχει τη δυνατότητα να τα βγάλει πέρα μόνη της». Συγχρόνως, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια «να νοικοκυρέψουμε την ΕΡΤ, και λογιστικά και οικονομικά».

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται από τους ορκωτούς λογιστές της ΕΡΤ η απογραφή και καταγραφή, η οποία στη συνέχεια, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, θα ανατεθεί μετά από διαγωνισμό σε διεθνή εταιρία. Οπως είπε ο Χρ. Παναγόπουλος, πρέπει ο ελληνικός λαός, που πληρώνει ακριβά την ΕΡΤ μέσω των ανταποδοτικών τελών της ΔΕΗ, να γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Χρ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στην τεράστια περιουσία της ΕΡΤ, η οποία όπως είπε θα αξιοποιηθεί, χωρίς να διευκρινίσει με ποιο τρόπο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να «κλείσει» κάποιος από τους τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, επισήμανε ότι 1.800 συμβασιούχοι έχουν καταθέσει αίτηση για υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου. Οι αιτήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υπηρεσιακά συμβούλια, ενώ στη συνέχεια θα κριθούν από το ΑΣΕΠ, το οποίο και θ' αποφασίσει πόσοι απ' αυτούς θα υπογράψουν τις συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο Χρ. Παναγόπουλος, απέφυγε να απαντήσει για τον αριθμό των εργαζόμενων που «αντέχει» οικονομικά η ΕΡΤ.

Στη σκέψη αλλά και στις προθέσεις της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, είναι το επόμενο διάστημα να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά της. Ο Γιάννης Παπουτσάνης, γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, είπε ότι από τις αρχές του Φλεβάρη, θ' αυξηθούν σε συχνότητα τα δελτία ειδήσεων στη ΝΕΤ, θα διευρυνθεί η απογευματινή ενημερωτική ζώνη (5 με 7 το απόγευμα), ενώ μέχρι τα μέσα του Μάρτη θα ολοκληρωθούν και οι αλλαγές που ετοιμάζονται στα σκηνικά των στούντιο των δελτίων ειδήσεων. Ηδη, οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει με την ανανέωση του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «ΝΕΤ 105,8».

Για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μίλησε ο γενικός διευθυντής Προγράμματος Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος είπε ότι από τις αρχές του Φλεβάρη, η ΕΤ-1, θα μεταδίδει ένα καθημερινό ωριαίο ντοκιμαντέρ προβολής του τουρισμού και θα είναι στα πρότυπα του «Travel Channel». Θα ξεκινήσει επίσης και η προβολή σειράς ντοκιμαντέρ, τα οποία θα είναι διεθνούς συμπαραγωγής, ιστορικού περιεχομένου. Από τα μέσα Μάρτη θα ξεκινήσει ακόμα η προβολή από τη ΝΕΤ νέας σειράς, η οποία βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων».

Στη χτεσινή ενημέρωση ο Χρ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι κύριο μέλημα της διοίκησης της ΕΡΤ, είναι η προβολή του πολιτισμού, ενώ επισήμανε ότι αναζητούνται τρόποι, με τους οποίους θα βάλουν τον Οργανισμό σε «κινητικότητα για να βγει από την αδράνεια».

Αναφερόμενος στον τηλεμαραθώνιο για τα θύματα του φονικού τσουνάμι ανακοίνωσε ότι το ποσό που συγκέντρωσε η ΕΡΤ έφθασε τα 14.923.486 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι η πρώτη δόση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και δεύτερη δόση, η οποία θα συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία που θα γίνει στις 24 Γενάρη και θα δημοπρατηθούν έργα Τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα, αλλά και από τη «Συναυλία αγάπης» που θα γίνει στις 26 Γενάρη, με τη συμμετοχή 50 καλλιτεχνών και 70 μουσικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ