Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φοβούνται την αγωνιστική διάθεση των νέων

Καθημερινά τα κρούσματα αυταρχισμού στα σχολεία

Φοβούνται τους μαθητές. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτούν οι πράξεις όλων εκείνων των ...«εκπαιδευτικών» που τις τελευταίες μέρες σπεύδουν να κάνουν κατάχρηση εξουσίας και επίδειξη ισχύος «πουλώντας» τσαμπουκά, μοιράζοντας αποβολές, απειλές και εκφοβισμό σε 15χρονους νέους. Με την απειλή της τιμωρίας για όσους κατέβουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν Παιδεία και την αιτιολογία ότι παρανομούν επειδή μοιράζουν τις αποφάσεις των Συντονιστικών Αγώνα, μια μερίδα δήθεν παιδαγωγών προσπαθεί να ανακόψει την ορμή του μαθητικού κινήματος.

Ετσι, μια μέρα πριν το αυριανό συλλαλητήριο δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για διευθυντές και καθηγητές που παρανομούν, αφαιρώντας το δικαίωμα των μαθητών να αγωνιστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί διευθυντής Γυμνασίου στην Ηλιούπολη, ο οποίος απείλησε μαθητή με τριήμερη αποβολή αν δεν κατεβάσει την αφίσα του Συντονιστικού. Καθηγητής σε Λύκειο της Γκράβας απείλησε «όσους συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με χαμηλότερο βαθμό στον έλεγχο»... Στου Ζωγράφου και στο Χαϊδάρι σε αρκετά σχολεία «παιδαγωγοί» προχωρούν σε παρατηρήσεις προς τους μαθητές «ότι παρανομούν, γιατί μοιράζουν φυλλάδια του Συντονιστικού Αγώνα»!

Σε Γυμνάσιο της Ηλιούπολης, η διευθύντρια έδωσε αποβολή σε δύο μαθητές, μέλη της ΚΝΕ, επειδή ...τόλμησαν να μοιράσουν την ανακοίνωση του Συντονιστικού. Αποβολή που αναγκάστηκε να πάρει πίσω όταν την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε έξω από το σχολείο παράσταση διαμαρτυρίας από φορείς της Ηλιούπολης. Στο ίδιο σχολείο όταν μέλη της ΚΝΕ έκαναν εξόρμηση, ενημερώνοντας τους μαθητές για τον προσχηματικό διάλογο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων απείλησε ΚΝίτες με προσαγωγές! Διευθυντής και καθηγητής Γυμνασίου στην Καλαμαριά επιτέθηκαν λεκτικά και έσπρωξαν μέλος της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια εξόρμησης της Οργάνωσης έξω από το χώρο του σχολείου.

Στο Αρσάκειο στη Θεσσαλονίκη, η διευθύντρια έστειλε επιστολή σε όλους τους γονείς, όπου αναφέρεται ότι το σχολείο δε συμμετέχει στην κινητοποίηση (παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του 15μελούς για συμμετοχή) και τους καλεί να την υπογράψουν.

Με βρισιές αντιμετώπισε και ο διευθυντής του Λυκείου Μαλακοπής μέλη της ΚΝΕ που έκαναν εξόρμηση έξω από το σχολείο με υλικό της Οργάνωσης. Ο διευθυντής Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε με το «έτσι θέλω» στη συνεδρίαση του 15μελούς και με τον τρόπο του απαγόρευσε να πάρει απόφαση για την αυριανή κινητοποίηση.

Η δράση των μαθητών του Ρεθύμνου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ενοχλεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι διευθυντές σχολείων και επιστάτες είτε να απειλούν και να βρίζουν μαθητές για την απόφασή τους να αγωνιστούν, είτε να καλούν και την αστυνομία στα σχολεία για να αποτρέψουν αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και καταλήψεις.

Αυτός ο αυταρχισμός πρέπει να απαντηθεί από όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος και να μην περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ