Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αμφισβητούμενη νίκη

Στα χαρτιά θα κριθεί τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΣΕΦ

Sportidea

Στα χαρτιά θα κριθεί τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα στο ΣΕΦ
Ο Ιβιτσα Γιούρκοβιτς λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και διατήρησε το αήττητο που έχει μέσα στο 2005. Ο Σλοβένος φόργουορντ με καλάθι ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα, το οποίο κατακύρωσαν οι διαιτητές, χάρισε στους «ερυθρόλευκους» την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα με 75-74 επί του Απόλλωνα Πάτρας. Οι Πατρινοί, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Χαρίση, έφτασαν μία ανάσα από την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην Α1, έπειτα από 33 συνεχόμενες ήττες(!), αλλά ατύχησαν... Πάντως αυτή τη φορά διαμαρτύρονται έντονα για το καλάθι του Γιούρκοβιτς που θεωρούν εκπρόθεσμο και γι' αυτό το λόγο κατέθεσαν και ένσταση η οποία εκδικάζεται σήμερα. Μάλιστα οι Πατρινοί δε ζητούν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά να τους δοθεί η νίκη, καθώς πριν το συγκεκριμένο καλάθι το σκορ ήταν 74-73 υπέρ τους.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε σημείωσε 57 πόντους, θριάμβευσε της ΑΕΚ με 80-67 και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Μοιραίος για την Ενωση ο Τόμπι Μπέιλι, που αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ στο 34' και η ομάδα του κατέρρευσε. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας, αν και σε ορισμένες στιγμές οι οπαδοί του «Δικεφάλου» ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια.

«Παρούσα» δήλωσε η ΜΕΝΤ, σε όσους είχαν βαλθεί να την ξεγράψουν. Η ομάδα της Τούμπας, μία εβδομάδα μετά τον ΠΑΟΚ έβγαλε νοκ άουτ και τον Πανιώνιο, τον οποίον κέρδισε στη Νέα Σμύρνη με 91-87 αλλάζοντας τα δεδομένα στη... μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού! Στο «Ιβανόφειο» ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησε με καλή άμυνα και ψυχραιμία στο τέλος με 60-56 του Ηρακλή, ο οποίος πλέον μπαίνει σε περιπέτειες. Στη Λάρισα η Ολύμπια κέρδισε το Μακεδονικό με 83-78 και αυτή η νίκη της αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία μετά το διπλό της ΜΕΝΤ στη Σμύρνη, διότι την κρατά «ζωντανή». Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και με κορυφαίο τον Δημήτρη Διαμαντίδη κέρδισε άνετα τον Πανελλήνιο με 83-69. Στην Αμαλιάδα το Μαρούσι, με κορυφαίο τον Μπλάγκοτα Σέκουλιτς, δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ιωνικό με 83-62.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 24, Μαρούσι 21, ΠΑΟΚ 21, ΑΕΚ 21, Αρης 20, Μακεδονικός 19, Πανιώνιος 19, Απόλλων Π. 19, ΜΕΝΤ 18, Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας 18, Ηρακλής 18, Ολυμπιακός 18, Πανελλήνιος 17, Ολύμπια Λ. 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ