Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Φόνος και ... αμαρτία

Ο Ερικ Σκιόλτσμπεργκ υπογράφει τη σκηνοθεσία του νορβηγικού ψυχολογικού θρίλερ «Φόνος στην ομίχλη», που θα μεταδώσει απόψε στις 24.00 η ΕΤ-1.

Ο Γιόνας Ενγκστρομ είναι ένας πετυχημένος Σουηδός αστυνομικός, που καλείται μαζί με τον συνεργάτη του, Ερικ Βικ, σε μια πόλη της βόρειας Νορβηγίας, προκειμένου να εξιχνιάσει το φόνο μιας δεκαπεντάχρονης μαθήτριας. Ο Γιόνας θα χρησιμοποιήσει την τσάντα της μαθήτριας με σκοπό να στήσει παγίδα στον δολοφόνο. Τα πράγματα όμως δε θα έχουν την αναμενόμενη εξέλιξη και ο δολοφόνος ξεφεύγει, ενώ, στον πανικό που δημιουργείται στην ομίχλη, ο Γιόνας σκοτώνει άθελά του τον βοηθό του και στη συνέχεια προσπαθεί να καλύψει το φόνο, ενοχοποιώντας τον άγνωστο δολοφόνο.

Ο Σκιόλτσμπεργκ χρησιμοποιεί εύστοχα το φως και το χιονισμένο τοπίο, για να σχολιάσει την ψυχολογική κατάσταση των χαρακτήρων του και ιδιαίτερα του Γιόνας, επιμένοντας στο φως του ήλιου (ενοχές) που δεν αφήνει τον αστυνόμο να κοιμηθεί τα απογεύματα. Το 2002 η ταινία ξαναγυρίστηκε με τον τίτλο «Insomnia» και με πρωταγωνιστές τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Παίζουν: Στέλαν Σκάρσγκερντ, Σβεν Ανκερ Ούσνταλ, Μπιον Φλόμπεργκ.

Από τη ΝΕΤ θα παρακολουθήσουμε την αμερικανική ερωτική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Μάικλ Κρίστοφερ «Απόλυτη αμαρτία».

Στις αρχές του 1900, ο βαθύπλουτος Κουβανός εξαγωγέας καφέ, Λουίς Βάργκας, αποφασίζει να αποκτήσει το μοναδικό «αγαθό» που λείπει από τη ζωή του: μια γυναίκα. Συγκεκριμένα, μια Αμερικανίδα σύζυγο, που θα σταθεί δίπλα του ως σύμβολο status, χωρίς απαραίτητα να προκύψει και έρωτας. Η πανέμορφη, αλλά μυστηριώδης Τζούλια Ράσελ, θα απαντήσει στην αγγελία του και θα γίνει η γυναίκα του. Πολύ σύντομα όμως, τα πάντα γύρω από το παρελθόν της αποδεικνύονται πλαστά. Ενας Αμερικανός ντετέκτιβ θα αποκαλύψει στον Βάργκας μερικές από τις κρυφές πτυχές της προσωπικότητάς της, αλλά είναι πια πολύ αργά...

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμας Τζέιν, Τζοάν Πρίνγκλ, Τζακ Τόμσον. (ΝΕΤ, 23.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ