Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αλλαγές σε «Εθνος» και «Ημερησία»

Τα «ηνία» του «Εθνους» και του «Κυριακάτικου Εθνους» ανέλαβε και επίσημα από χτες ο Κώστας Καλλίτσης. Οι ανακατατάξεις στην εφημερίδα του Γ. Μπόμπολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με την απομάκρυνση του διευθυντή του «Εθνους» Δ. Μπενέκου και του διευθυντή του πολιτικού ρεπορτάζ Αντώνη Δελλατόλα. Οι πληροφορίες από την πρώτη στιγμή έφεραν ως αντικαταστάτη του Δ. Μπενέκου τον μέχρι τότε διευθυντή της εφημερίδας «Ημερησίας» του Γ. Μπόμπολα.

Από την «Ημερησία» μετακινήθηκε και ο Τρ. Δραβαλιάρης, ο οποίος είναι από χτες διευθυντής σύνταξης του «Εθνους», ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι ο Γ. Χαρβαλιάς. Από χτες διευθυντής στην εφημερίδα του «Πήγασου» «Ημερησία» είναι ο Αντώνης Δαλίπης, ο οποίος πριν τη μετακίνηση του Κ. Καλλίτση ήταν διευθυντής σύνταξης.

Χτες πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις του προσωπικού του «Εθνους» και της «Ημερησίας». Και στις δύο συγκεντρώσεις μίλησε ο Κ. Καλλίτσης, ο οποίος επιχείρησε να διαβεβαιώσει το προσωπικό ότι δε θα υπάρξει εργασιακό πρόβλημα. Ο νέος διευθυντής του «Εθνους» στη σύσκεψη τόνισε ότι η εφημερίδα θα είναι «ναυαρχίδα της δημοκρατικής παράταξης», εννοώντας προφανώς ότι θα είναι η «ναυαρχίδα» του ΠΑΣΟΚ. Αφησε, επίσης, στις συσκέψεις του προσωπικού των δύο εφημερίδων να φανεί ότι η εταιρία «Πήγασος» του Γ. Μπόμπολα δε θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις εκδοτικές επιχειρήσεις. Απαντώντας και στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα δύο πρώην στελέχη του «Εθνους» απομακρύνθηκαν λόγω της «σκληρότερης» γραμμής που θα ακολουθήσει η εφημερίδα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ ο Κ. Καλλίτσης είπε ότι θα «είμαστε αυστηροί αλλά και δίκαιοι». Οι αλλαγές στις εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα, ως γνωστόν, άρχισαν μετά την ψήφιση του νόμου για το «βασικό μέτοχο» και το «ναυάγιο» των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων με τον Θ. Αγγελόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ