Τετάρτη 26 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Λογαράς
Χρήστος Λογαράς
Φωτ,

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Αχαρνών.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΓΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ και επί χρόνια δημοτικού συμβούλου, προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα» Αχαρνών.

Ελευθερία Λογαρά - Χλωρού

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατό του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών, 30 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Η γυναίκα του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΠΑ προσφέρω για την επιτυχία των εργασιών του 17ου Συνέδριου του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Βασίλης Παπάς

  • Επίσης στη μνήμη της Αικατερίνης Παπά και αντί για λουλούδια στον τάφο της, μέλη του ΚΚΕ από τις οργανώσεις Κυψέλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 70 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ, μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, η Νίστα Μαρκάτου προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

* * *

Στις 2 Δεκέμβρη 2004 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της δημοκρατίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ. Γεννήθηκε το 1918 στη Βέργα Καλαμάτας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, φυλακίστηκε στη Ζάκυνθο και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Στη μνήμη του η σύζυγός του προσφέρει 70 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

Η μητέρα μου ΚΑΤΙΝΑ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ το 1948 πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο, καταδικάστηκε και πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές Πάτρας και Αβέρωφ. Εκεί αρρώστησε και τη «χάσαμε» πρόωρα. Η γυναίκα μου ΤΑΣΙΑ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, ήταν υπεύθυνη γυναικών του ΕΑΜ στο χωριό της. Πέθανε την 1η Φλεβάρη πριν από 3 χρόνια. Ο αδελφός μου ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, «έπεσε» στη μάχη της Κερπινής το Μάρτη 1949. Ο άλλος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, έλαβε μέρος σε μάχες στο Μοριά, στη Ρούμελη και στην Αθήνα τον Δεκέμβρη 1944. Πέθανε στις 5 Δεκέμβρη 2000. Ο ανιψιός μου ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 6 Δεκέμβρη 2000.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ
Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στο νέο ΕΑΜ - το ΠΑΜΕ- για τους αγώνες του.

Παναγιώτης Κλαδούχος, αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ.

* * *

Ο Παναγιώτης Σιμόπουλος από το Καστανοχώρι Μεγαλόπολης, Κρέμποβος, προσφέρει στη μνήμη των Κραμποβιτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Τρίπολη, ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΜΟΥΡΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΥΣΕΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΗ, ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Και στη μνήμη των θυμάτων του βομβαρδισμού του Κράμποβου από τους Γερμανούς κατακτητές το Μάη του 1944: ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ και 30 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ