Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αποκαλυπτικό «Εκτός Σχεδίου»

«Μετασχηματισμοί της ελληνικής πόλης, σοσιαλιστική θεωρία, προοπτικές και καθημερινή πράξη» ήταν το θέμα του συνεδρίου που οργάνωσε το «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων», όπως πληροφορούμαστε από το 16ο τεύχος (Δεκέμβρης 2004) του λιτότατου (προφανώς πενιχρών οικονομικών δυνατοτήτων), αλλά καίριου και «καυτού» για τον κλάδο των αρχιτεκτόνων περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου, που εκδίδει ο φορέας με τίτλο «Εκτός Σχεδίου».

Στο τεύχος αυτό το κύριο άρθρο, με τίτλο «Για τη μισοφαγωμένη πίτα», αποκαλύπτει το μεγάλο... φαγοπότι, ετησίως, με την ανάθεση εκατοντάδων μελετών του Δημοσίου σε μια «φούχτα» αρχιτεκτονικών γραφείων - μελέτες για μεγάλου αριθμού «απαράδεκτες μεγαλοκατασκευές» και παράνομες αναθέσεις, ενώ 15.000 περίπου αρχιτέκτονες «δεν έχουν και δε θα αποκτήσουν καμιά σχέση με το θέμα», αφού και το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει δίκαιη κατανομή των μελετών, αλλά και η διοίκηση του Συλλόγου των Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) «δεν κάνει τίποτα γι' αυτό», σε αντίθεση με τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου το 1999.

Χαρακτηριστική απόδειξη της εξοργιστικής κατάστασης που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, σε βάρος της τεράστιας πλειοψηφίας των αρχιτεκτόνων, δίνει ένα άλλο άρθρο στο τεύχος, με τίτλο «Ιδιοτέλεια ή πολιτική;». Το άρθρο αυτό αποκαλύπτει την προκλητική ομολογία Μακεδόνα συνδικαλιστή, εκλεγμένου με την πλειοψηφούσα, ενιαία παράταξη «ΠΑΣΚ/ΔΑΚ/ ΑΣΑΕ/Λοιποί», ότι στον (χωρίς ασφάλιση και με «όσο χρειαστεί» ωράριο) αρχιτέκτονα - υπάλληλό του δίνει μηνιαίως το... αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ (!) και «αυτός δεν του αποδίδει ούτε τόσα»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες «Χορού» (2002-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ