Κυριακή 30 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Λίτσας
Κώστας Λίτσας
Φωτ.

Στις 28 Γενάρη 1988 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματός μας προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, 300 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Μαρία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της λατρευτής μάνας μας ΑΜΑΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, που με το παράδειγμα της ζωής και μέχρι τέλους - στις 30 Δεκέμβρη 2004 - μας κληροδότησε πίστη και σεβασμό στις αξίες της ζωής και στα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου, 200 ευρώ.

Η κόρη της Ελευθερία Ιωαννάτου

* * *

Φωτ.

Στις 25 Γενάρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ. Αγωνίστηκε αταλάντευτα με όλες τις δυνάμεις του για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω των ΚΟΒ Κυψέλης.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ. 2

Στις 25 Απρίλη 2005 συμπληρώνονται 53 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΟΥΛΙΝΟΥ, ο οποίος πέθανε πριν από 5 χρόνια, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργαζομένων Ηλιούπολης.

Κώστας Λουλές
Κώστας Λουλές
Μαρία Πετρίδου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μου ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΡΡΗ προσφέρω 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

H κόρη του Ευαγγελία

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τάκης) ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ, κομμουνιστής, ο οποίος «έφυγε» για πάντα από κοντά μας στις 28 Απρίλη 2003, γεννήθηκε το 1921 στη Σκόπελο. Ηρθε σε επαφή με τα ιδανικά του κομμουνισμού στα 16 χρόνια του, από την ομάδα των πολιτικών εξόριστων που έστειλε στο νησί η δικτατορία του Μεταξά.

Στην Κατοχή συμμετείχε στο ΕΑΜ στη Σκόπελο και εντάχθηκε στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός έως το θάνατό του. Στα 22 χρόνια του κατατάχτηκε στο 2ο Τάγμα του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Πηλίου, στο οποίο υπηρέτησε ως διμοιρίτης και υπεύθυνος του ΕΑΜ στη διμοιρία εφόδου. Το Μάη του 1944 στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ στη Ρεντίνα και αποφοίτησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Συμμετείχε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των Γερμανών.

Το Μάρτη του 1945, μετά την παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ, επέστρεψε στη Σκόπελο με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν από τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις στα μετέπειτα χρόνια.

Αταλάντευτος αγωνιστής, πιστός πάντα στα ιδανικά του κομμουνισμού, αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του γι' αυτά τα ιδανικά.

Υπήρξε καλός οικογενειάρχης και αγαπητός από τους συμπατριώτες του. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη Σκόπελο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Παράλληλα, ήταν πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Κυρατσώ και Μανόλης προσφέρουν 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σκοπέλου.

** *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ και της συζύγου μου ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 50 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ντίνος Κάτσιος
Ντίνος Κάτσιος
Γιάννης Παπακώστας, η κόρη του, ο γαμπρός του και τα εγγόνια του Ναταλία και Γιάννης

* * *

Φωτ.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943, γεννήθηκε το 1921 στη Φαλάνη Λάρισας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, μετά την Απελευθέρωση υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή. Πιάστηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες στα τέλη του 1946. Οταν αφέθηκε ελεύθερος βγήκε και πάλι στο βουνό, στον ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Βίτσι και στη μάχη της Φλώρινας και τραυματίστηκε βαριά. Για τη δράση του ονομάστηκε υπολοχαγός του ΔΣΕ.

Με το τέλος του Εμφύλιου κατέφυγε στην Τασκένδη πολιτικός πρόσφυγας, από όπου επαναπατρίστηκε το 1978. Εγκαταστάθηκε στη Φαλάνη Λάρισας, όπου ανέλαβε γραμματέας της ΚΟΒ. Επίσης, διατέλεσε αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.

Πέθανε στις 17 Ιούλη 2001, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Δήμητρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Φαλάνης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ έως το θάνατό της.

Στη μνήμη της τα παιδιά της προσφέρουν 65 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.4

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗ, αντάρτη του εφεδρικού ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ο οποίος έδρασε κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής και πέθανε τον Απρίλη του 1993. Των αδελφών μου ΗΡΑΚΛΗ ΠΕΤΑΝΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος έζησε 19 χρόνια στις φυλακές και στα στρατόπεδα εξορίας, μετά την Απελευθέρωση, εξορίστηκε και από τη χούντα των συνταγματαρχών και πέθανε το 1983. Του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΕΤΑΝΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος το 1948 τραυματίστηκε σε μάχη στην περιοχή Σερρών, πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΕΤΑΝΙΔΗ, αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος το 1948 σκοτώθηκε σε μάχη στο χωριό Λαιμός Φλώρινας, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Γεράσιμος Μουλίνος
Γεράσιμος Μουλίνος
Σούλα (Μυροφόρα) Βελημαχίτη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ και του αδελφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ, κομμουνιστή, αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, συνδικαλιστή στο χώρο των εκπαιδευτικών, προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟ Γερμανίας, 100 ευρώ.

Γιάννης Ραφαηλίδης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων γονιών μας, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκέμβρη 2004 σε ηλικία 93 χρόνων, και ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ (Πέρρου), που έφυγε από τη ζωή στις 23 Μάη 1979, σε ηλικία 75 χρόνων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τις γραμμές της Εθνικής Αλληλεγγύης, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.

Αιώνια η μνήμη τους.

Μέτα, Δημήτρης, Γιάννης

* * *

Φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Παρά το πέρασμα του χρόνου η μνήμη του παραμένει άσβεστη τόσο για την οικογένειά του, όσο και για τους συντρόφους του.

Τον θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, στην οποία ανήκε ο Ντίνος Κάτσιος, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη της αδικοσκοτωμένης μάνας μου και του αδελφού μου ΒΑΪΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σωτήρης Ιβανούδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΗΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά και στις αξίες του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Δημήτρης Καρυώτης
Δημήτρης Καρυώτης
Η συντρόφισσά του Παγώνα Ξηρού

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Ο εγγονός του Δαφνομήλης Καρναβάς

* * *

Φωτ.

Χτες, 29 Γενάρη, συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μας ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1923 και πέθανε στις 29 Γενάρη 2003 στο χωριό Πολλά Νερά Νάουσας.

Στη μνήμη του και προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρουμε 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΣΣΗ ο γιος του Σπύρος προσφέρει 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περάματος, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, Κυριακή 30 Γενάρη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1919 στο Πικέρμι Μαντινείας Αρκαδίας. Γυμνάσιο πήγε στην Τρίπολη, όπου και οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Στην 5η Γυμνασίου έμεινε στην ίδια τάξη, ενώ ήταν καλός μαθητής, γιατί ανέπτυξε ελεύθερο θέμα στην έκθεση με τίτλο «Κάτω ο πόλεμος».

Εγκατέλειψε την Τρίπολη και έρχεται στην Αθήνα. Κατατάσσεται στη Χωροφυλακή. Ο πόλεμος του 1940 τον βρίσκει χωροφύλακα. Παίρνει μέρος στη Μάχη της Κρήτης και αιχμαλωτίζεται. Μένει αιχμάλωτος στους Γερμανούς ένα χρόνο.

Χρήστος Βελημαχίτης
Χρήστος Βελημαχίτης
Απελευθερώνεται και πηγαίνει ως χωροφύλακας στη Φλώρινα. Εκεί είναι από τους πρωτεργάτες ώστε το 70% της δύναμης του τμήματος όπου υπηρετούσε να βγει στο αντάρτικο. Εκανε αντάρτης στη Δυτική Μακεδονία έως την Απελευθέρωση.

Μετά την Απελευθέρωση δε δέχτηκε να αποκηρύξει το ΕΑΜ και αποτάχτηκε από τη Χωροφυλακή.

Ολη η μετέπειτα ζωή του χαρακτηρίζεται από τη βαθιά πίστη του στα ιδανικά του κομμουνισμού. Αγωνιζόταν με πείσμα, ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια για την επικράτηση της ιδεολογίας του, για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο, ειρηνικό και αλληλέγγυο από τις γραμμές του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του και οι φίλοι του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Ιωνίας, 300 ευρώ στο ΚΚΕ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

  • Με σεβασμό στη μνήμη του συντρόφου μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιώργου Καλασούντα, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος παρέμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά και στις αξίες του ΚΚΕ για μια ζωή δίκαιη, ανθρώπινη, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περισσού Νέας Ιωνίας, 40 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Μάνθα, Γιώργος Μπακογιάννης, Καίτη Φειδάκη

* * *

Φωτ.

Ο συναγωνιστής μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ήταν ελεύθερος σκοπευτής στη Μεραρχία Πελοποννήσου του ΔΣΕ. Διατέλεσε αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ. Στην τελευταία εκλογική συνέλευση της ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ πριν από 3 χρόνια εκλέχτηκε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της.

Θεμιστοκλής Πετανίδης
Θεμιστοκλής Πετανίδης
Στη μνήμη του οι μαχητές του ΔΣΕ Τζένη, Ξανθή, Βαγγελίτσα, Κατίνα, Ράνια, Μαρίνα, Μαρία, Θεώνη και Βαγγέλης προσφέρουν 170 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Ο ΠΕΡΙΣΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ του Χαράλαμπου γεννήθηκε το 1914 στο Μεσελερί Ιεράπετρας του Ν. Λασιθίου Κρήτης και πέθανε το 2001. Με τον ελληνικό στρατό στα σύνορα, πολέμησε εναντίον των Γερμανοϊταλών κατακτητών και μετά την κατάρρευση του Μετώπου διέφυγε στη Μ. Ανατολή, απ' όπου επέστρεψε το 1950. Εκτοτε και μέχρι το θάνατό του στάθηκε πάντα κοντά στο Κόμμα και πάλευε γι' αυτό.

Στη μνήμη του και αντί μνημοσύνου, προσφέρω στο ΚΚΕ - προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου - το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ ΔΕΗ Πειραιά.

Περισινάκης Χαράλαμπος

μέλος του ΚΚΕ

***

φωτ.

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΖΙΑΚΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης από τη Ματαράγκα Καρδίτσας, αντί μνημοσύνου προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Ο σύζυγος Δημήτρης και τα παιδιά της Μαργαρίτα - Γιάννης.


Στυλιανός Πετανίδης
Στυλιανός Πετανίδης

Ηρακλής Πετανίδης
Ηρακλής Πετανίδης

Ευστάθιος Θεοδοσιάδης
Ευστάθιος Θεοδοσιάδης

Σταύρος Ραφαηλίδης
Σταύρος Ραφαηλίδης

Παναγιώτης Ραμαντάνης
Παναγιώτης Ραμαντάνης

Χρήστος Πετρίδης
Χρήστος Πετρίδης

Μιχάλης Κάσσης
Μιχάλης Κάσσης

Γιώργος Καλασούντας
Γιώργος Καλασούντας

Αμαλία Ιωαννάτου
Αμαλία Ιωαννάτου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ