Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Εγκυμονεί» κινδύνους για τους εργαζόμενους

Την εντονότατη ανησυχία των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων από τον υπερκορεσμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων των Ανω Λιοσίων μετέφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος κατηγόρησε τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο» λόγω των κυρώσεων από την ΕΕ και γι' αυτό «το υπουργείο Εσωτερικών μπήκε εγγυητής στην κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ της Φυλής». Επίσης ανήγγειλε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Το πιθανότερο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτούν διά την πρόσληψη των συμβούλων, όπως απαιτεί η απόφαση του Ταμείου Συνοχής. Αισιοδοξούμε ότι η διακήρυξη για την κατασκευή του έργου στον επόμενο μήνα θα έχει δημοσιευτεί».

Για μεγάλες καθυστερήσεις στα όρια της απραξίας έκανε λόγο στη δική του παρέμβαση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών». Παράλληλα αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί επισήμανε ότι «έχουμε επιμέρους καθιζήσεις και κατακρημνίσεις με σοβαρότατους κινδύνους για το προσωπικό που εργάζεται εκεί πάνω, σε τεράστια ύψη, με κίνδυνο της ζωής του καθημερινά. Υπάρχουν και κίνδυνοι μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής. Ηδη βρίσκονται σε κινητοποίηση. Θα κατεβούν και στην πλατεία Κλαυθμώνος, διότι βλέπουν ότι η λύση στο πρόβλημα θα τραβήξει πολύ μακριά».

Οπως χαρακτηριστικά είπε «θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να γίνει αυτή η νέα χωματερή, αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται η χωματερή στα Λιόσια, με όλους τους κινδύνους». Ειδικά για το θέμα της χωματερής ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι «εμείς είμαστε αντίθετοι στο να γίνει ΧΥΤΑ στη Φυλή. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ΧΥΤΑ στο Λεκανοπέδιο - και ίσως και εκτός Λεκανοπεδίου θα μπορούσαν να υπάρχουν λύσεις - αλλά με την επιλογή του χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ