Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΘΕΑΜΑΤΑ
Η «μυρωδιά» της NEMECIS

Μια «διαδικασία του επιζήσαντος» ήταν η «Nemecis» όπως είπε η χτες η Λιάνα Κανέλλη, γιορτάζοντας τα οκτώ χρόνια του περιοδικού που κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε να «σωθεί».

Η Λιάνα Κανέλλη δεν έκρυβε τη συγκίνησή της, μιλώντας για την ιστορία της «Nemecis», που όπως χαρακτηριστικά είπε κατάφερε να γίνει «οκτώ χρονών κοριτσάκι». Η «Nemecis» «γεννήθηκε» την ημέρα των Ιμίων. Από τότε είπε η εκδότης του περιοδικού πέρασαν χρόνια «αφάνταστης δυσκολίας». Από το ξεκίνημα του περιοδικού η φιλοδοξία ήταν η «Nemecis» να γίνει ένα έντυπο που ο «ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει».

Μέσα σε μία φράση η Λιάνα Κανέλλη έδωσε το στίγμα του περιοδικού λέγοντας πως η «Nemecis» είναι η «μυρωδιά που "αντιλαμβανότανε" αυτό που μπορούσε να σταθεί και να λάμψει σε σκοτεινούς καιρούς στην άγρια ζούγκλα των μίντια». Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα των ημερών, για λίστες των δημοσιογράφων, συνδέοντάς το με όσους συμμετείχαν στην έκδοση του περιοδικού, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «εμείς δε συναντήσαμε κανένα βρώμικο δημοσιογράφο».

Ο μεγαλύτερος «δανειοδότης» για το περιοδικό ήταν και είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν και δουλεύουν σ' αυτό χωρίς να ζητούν χρήματα. Αυτό είπε η Λιάνα Κανέλλη «κάνει το χρέος δυσβάσταχτο». Η «Nemecis» είναι «πρωταγωνιστής ενός τσίρκου, χωρίς δίχτυ προστασίας», αλλά από «κάτω» βρίσκεται «η αγάπη του κόσμου» και αυτό ακριβώς είναι το «δίχτυ ασφαλείας» για το περιοδικό. Ενα περιοδικό με 200 σελίδες ύλης, όπως σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία εξέφρασε και την αισιοδοξία της για το μέλλον του περιοδικού λέγοντας πως «είμαστε απίστευτα αισιόδοξοι και "γρατσουνιάρηδες"».

Την Λιάνα Κανέλλη την περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη, αφού η ΚΟΒ Κολωνακίου του ΚΚΕ της είχε στείλει κάρτα με ευχές και μια υπέροχη ανθοδέσμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ