Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λευτέρης Δούκας
Λευτέρης Δούκας
Φωτ,4

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε στον Κακόβατο το 1924. Μέλος της ΟΚΝΕ έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στον Θεατρικό Ομιλο της ΕΠΟΝ Ηλείας. Διώχτηκε από το αντιδραστικό καθεστώς μετά τη Βάρκιζα και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του αδελφού του Μήτσου στην Ελευσίνα.

Τον Απρίλη του 1948 κατατάχτηκε στον ΔΣΕ.Τραυματίστηκε στη δεύτερη μάχη της Ζαχάρως. Ηταν γραμματέας της Ταξιαρχίας Σαρηγιάννη.

«Επεσε» στη μάχη στα Σπάτα (Αγιος Νικόλαος) Αχαΐας στις 7 Μάρτη 1949.

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε το 1911 στον Κακόβατο. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του '30. Ως εργαζόμενος στη ΣΠΑΠ (συντηρητής γραμμής), πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στον Κακόβατο και στην περιοχή. Για τη δράση του και τον προοδευτικό ρόλο του στην τοπική κοινωνία, κυνηγήθηκε και από τη χούντα και πέθανε στις 7 Μάη του 1970.

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε το 1919 στον Κακόβατο. Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο με το βαθμό του Λοχία Ιππικού. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και στην Κατοχή, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή ως διοικητής της ανταρτοΕΠΟΝίτικης ομάδας Ολυμπίας. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες με τους κατακτητές στο νομό Ηλείας. Για την πατριωτική δράση του πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Εως το θάνατό του στις 23 Ιούλη 1999 ήταν πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και τον αγαπούσαν όλοι στο χωριό για τον ήπιο χαρακτήρα του.

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε στο ίδιο χωριό το 1921. Ως μέλος της ΟΚΝΕ πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του νομού Ηλείας.

Μετά τη Βάρκιζα εξορίστηκε στη Λήμνο και στο Μακρονήσι.

Εως το θάνατό του ήταν θερμός οπαδός των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη των παραπάνω αγωνιστών - παιδιών του γέρου Σταύρου Δούκα τα αδέλφια τους, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοί τους προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως 212 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σωτήρης Δούκας
Σωτήρης Δούκας
* * *

Στις 30 Γενάρη 2005 «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι και κηδεύτηκε στις 31 Γενάρη από το Νεκροταφείο του Βύρωνα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Παγκρατίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά τους προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τον Κακόβατο Ηλείας: ΓΙΩΡΓΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (Τέλη) και ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΔΟΥΚΑ, ΝΤΙΝΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, και ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΡΝΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Γιάννης Τσαρουχάς

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης συναγωνιστών, συμμαθητών και φίλων από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας: ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΓΟΥΡΗ, ΘΩΜΑ ΒΕΤΣΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΡΙΓΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΜΨΑ και ΑΛΕΚΟΥ ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ προσφέρω προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 50 ευρώ.

Γιάννης Τσαρουχάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μας ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα χρόνο, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων Πάτρας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος - Μέλπω Αθανασοπούλου

* * *

Στη μνήμη των: ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ και ΚΩΣΤΑ ΠΑΣΧΟΥ τα παιδιά τους προσφέρουν 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγίου Αλέξιου» Πάτρας.

* * *

Στις 14 Γενάρη 2005 «έφυγε» από κοντά μας ο θείος μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΣ.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στην κηδεία του προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεσσήνης, 70 ευρώ.

Σπύρος Δούκας
Σπύρος Δούκας
Γιώργος Βλαχογιαννόπουλος

* * *

Φωτ.4

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ από τη Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας και πέθανε μόλις επαναπατρίστηκε το 1978. Της μάνας μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, η οποία σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 και της ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ μαχήτριας του ΔΣΕ που πέθανε στο Μεταλλικό Κιλκίς το 1996, προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Φάνης και Σοφία Μιχαηλίδου - Καλαμιώτου

Τα εγγόνια


Μήτσος Δούκας
Μήτσος Δούκας

Νικόλας Μιχαηλίδης
Νικόλας Μιχαηλίδης

Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου
Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου

Γιώργος Μιχαηλίδης
Γιώργος Μιχαηλίδης

Ναταλία Μιχαηλίδου
Ναταλία Μιχαηλίδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ