Τρίτη 1 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
7ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουν σχολείο, τους χτίζουν πολυκατοικία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων προχώρησαν χτες το πρωί, γονείς και μαθητές μετά από απόφαση των Συλλόγων Γονέων του 105ου και 166ου Δημοτικών Σχολείων, του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθήνας, στο Πολύγωνο, στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας. Γονείς και μαθητές αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου Αθηναίων να αποχαρακτηρίσει το οικόπεδο όπου προβλεπόταν να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο του 24ου Γυμνασίου και Λυκείου και να το παραχωρήσει σε ιδιώτη, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει εργασίες για την ανέγερση πολυκατοικίας.

Χτες, οι γονείς συναντήθηκαν με τη Μ. Τσομπανάκη, υπεύθυνη για τη σχολική μέριμνα του Δήμου, χωρίς όμως να πάρουν καμία συγκεκριμένη απάντηση, καθώς η Μ. Τσομπανάκη ζήτησε να ενημερωθεί πρώτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να συναντηθεί εκ νέου με αντιπροσωπεία γονιών, σήμερα το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το οικοδομικό τετράγωνο 51, συνολικής έκτασης 1.800 τ.μ., είχε απαλλοτριωθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο της Αθήνας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με νέα απόφασή του, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, προχώρησε στις 3/12/2003 στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου και πρότεινε το νέο σχολικό κτίριο να ανεγερθεί σε οικόπεδο δίπλα στον περιφερειακό του Πολυγώνου. Το οικοδομικό τετράγωνο παραχωρήθηκε σε ιδιώτη, και προτάθηκε για το νέο σχολικό κτίριο χώρος, ο οποίος κρίνεται ακατάλληλος και ανεπαρκής για τις ανάγκες των μαθητών.

Κύρια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων είναι η άρση οικοδομικών αδειών και ο άμεσος χαρακτηρισμός του σε σχολικό χώρο. Επίσης, ζητούν να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και να δοθούν σαφείς απαντήσεις, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν το Δήμο της Αθήνας να αποχαρακτηρίσει έναν ήδη χαρακτηρισμένο σχολικό χώρο. Οι γονείς δε, καταγγέλλουν «περίεργες μεθοδεύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής».

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών και γονιών εκφράζει με ανακοίνωση και η ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ