Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εξω πάει καλά» το ελληνικό σινεμά

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη τον Ιούνιο ενισχύουν τα «Ριβερσάιντ Στούντιος» του Λονδίνου τη φήμη τους σαν ελληνικό κινηματογραφικό «στέκι». Φήμη που δημιουργήθηκε με τα επίσης μεγάλα αφιερώματα στον Θ. Αγγελόπουλο, τον Μ. Κακογιάννη και το Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας, του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Από την πρώτη Κυριακή του Ιούνη και για πέντε βδομάδες θα προβληθούν οι ταινίες του Π. Βούλγαρη: «Ο κλέφτης», «Τζίμυ ο Τίγρης», «Ο χορός του τράγου», «Το προξενιό της Αννας», «Ο Μεγάλος Ερωτικός», «Happy day», «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Πέτρινα χρόνια», «Η φανέλα με το 9», «Ησυχες μέρες του Αυγούστου», «Ακροπόλ» και «Ολα είναι δρόμος». Την πρώτη Κυριακή την παρουσίαση θα κάνει ο κριτικός της εφημερίδας «Γκάρντιαν» Ντέρεκ Μάλκολμ και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

  • Το χάλκινο βραβείο του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Χιούστον απέσπασε η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Συμφωνία χαρακτήρων». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 33 χώρες με 4.300 ταινίες και 50 ειδικές κατηγορίες. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών ήταν και η κατηγορία «Ξένων ταινιών μυθοπλασίας», στην οποία βραβεύτηκε η ελληνική ταινία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ