Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ανοιχτά» τα προβλήματα της ΕΡΤ

Στο τμήμα των ειδήσεων έπεσε χτες το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΡΤ, που έκοψε ο πρόεδρός της Χρήστος Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δε μίλησε γενικότερα για την κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά αρκέστηκε στις ευχές και στην υπόσχεση ότι η διοίκηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς της εταιρίας, ούτως ώστε η ΕΡΤ «ν' ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα», όπως άλλωστε της «αξίζουν».

Αντίθετα, σε ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρατική ραδιοτηλεόραση με κύρια αιχμή στα οικονομικά, στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΟΣΠΕΡΤ Σ.Κακαβούλης. Στις 30/6/2005, όπως είπε, το έλλειμμα της ΕΡΤ θα έχει φθάσει στα 145 εκ. ευρώ. Επανέλαβε πως η μόνη λύση για την οικονομική διέξοδο της ΕΡΤ είναι φυσικά να την πληρώσει τη «νύφη» ο Ελληνας πολίτης με την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους!

Την άσχημη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η κρατική ραδιοτηλεόραση, δεν την απέκρυψε ως γνωστό και ο πρόεδρός της Χρήστος Παναγόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν από δυο βδομάδες.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταγράφει τα προβλήματα της εταιρίας, ενώ παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θ' αναλάβει όχι μόνο να καταγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΡΤ, αλλά όπως έχει πει ο Χρήστος Παναγόπουλος να προτείνει και λύσεις. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ έχει πει ότι θα είναι έτοιμος ν' ανακοινώσει τα μέτρα που θα πάρει η διοίκηση για ν' αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα τον άλλο μήνα. Ο Χρήστος Παναγόπουλος στην τελευταία συνέντευξη, να υπενθυμίσουμε ότι, τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ είχε επιρρίψει στις προηγούμενες διοικήσεις, ενώ για πολλοστή φορά είχε αναφέρει ότι η λύση δεν είναι η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε και με αφορμή τις «λίστες» των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ ότι και πάλι έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της αργομισθίας, που αφορά και την κρατική ραδιοτηλεόραση. Θα προχωρήσει άραγε ο πρόεδρος της ΕΡΤ σε μια τέτοια καταγραφή; Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΡΤ χτες σχετικά με τη λίστα πήρε θέση κατά της δημοσιοποίησής της από την ΕΣΗΕΑ, λέγοντας πως «η λίστα ήταν ό,τι χειρότερο βγήκε».

Αξίζει, επίσης, να υπενθυμίσουμε δημοσιεύματα του «Ρ» που αναφέρονταν σε αθρόες προσλήψεις δημοσιογράφων κυρίως στη ΝΕΤ, μόλις η ΝΔ έγινε κυβέρνηση. Επί προεδρίας Αγγελου Στάγκου ήδη είχαν φτάσει τις 60, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός τους έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ο Χρήστος Παναγόπουλος θα δώσει στη δημοσιότητα τις προσλήψεις που έγιναν επί ΝΔ;

Σε εκκρεμότητα επίσης βρίσκονται οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει 1.800 εργαζόμενοι για μονιμοποίηση. Από αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προϋποθέσεις πληρούν 1.300 αιτήσεις εργαζομένων, τις οποίες θα ελέγξει το ΑΣΕΠ. Ειδική κατηγορία αποτελούν οι 185 δημοσιογράφοι με σύμβαση εργασίας ενός έτους, οι οποίοι αναμένεται να μονιμοποιηθούν.


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ