Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... Σε περικοπή επιπλέον 3.280 θέσεων εργασίας θα προβεί η «Deutsche Bank», η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη, στο πλαίσιο προσπαθειών για μείωση του κόστους. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2004 τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν στα 269 εκατ. ευρώ, έναντι 436 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΗΠΑ. Οπως αναμενόταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, «Φέντεραλ Ριζέρβ» (Fed), προχώρησε την Τετάρτη σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, από 2,25% στο 2,5%, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αλλάζει το σχέδιο για σταδιακή αύξησή τους τους επόμενους μήνες. Τον Ιούνη τα επιτόκια ήταν στο 1%. Η ανακοίνωση της Fed ήταν περίπου ταυτόσημη με εκείνη που εκδόθηκε στην περασμένη συνεδρίασή της, στις 14 Δεκέμβρη. Η ανάπτυξη της οικονομίας χαρακτηρίζεται «μέτρια», η αγορά εργασίας βελτιούμενη «σταδιακά» και ο πληθωρισμός «επαρκώς περιορισμένος», ενώ οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα τιμών «εξισορροπημένοι».

ΚΕΡΔΗ MOBIL. H τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης εισηγμένης πετρελαϊκής εταιρίας του κόσμου «ExxonMobil Corp.» ενισχύθηκε σημαντικά, από την ανακοίνωση των υψηλότερων στην ιστορία της τριμηνιαίων και ετήσιων κερδών. Χάρις στη μεγάλη άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τα κέρδη της «ExxonMobil» για το τέταρτο τρίμηνο του 2004 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φθάνοντας τα 8,42 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή, από τα 6,65 εκατομμύρια ή 1,01 δολάρια ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ