Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικό ΟΧΙ στο «ξεκοίλιασμα» της Αγιάσου

«Κάτω τα χέρια από τον Αϊ - Δημήτρη», βροντοφώναξαν όλοι οι Αγιασώτες την περασμένη Κυριακή το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Αναγνωστηρίου καταγγέλλοντας τους Νομαρχιακούς Συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που προτίμησαν να στηρίζουν τα συμφέροντα ενός ιδιώτη που θέλει να ανοίξει λατομείο μέσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, σε βάρος όλων των κατοίκων της Αγιάσου.

Ενάντια στη χωροθέτηση λατομικής ζώνης στην περιοχή ψήφισαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Βαγγέλης Παλαιολόγος και Ελένη Αντώνα -Βουλβούλη και ο κ. Μαθιέλης. Εντονες αντιδράσεις πυροδότησε στη διάρκεια της συγκέντρωσης και η ομιλία του κ. Νικολιά -που ετοιμάζεται να ανοίξει τα νταμάρια στην περιοχή - ο οποίος ανάμεσα στα επιχειρήματά του προέβαλε πως προτίθεται με το νταμάρι του να συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος εξέφρασε την αγωνιστική του συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των Αγιασωτών και η Νομαρχιακή Σύμβουλος της ΝΑΣ Ελένη Αντώνα - Βουλβούλη.

Αποφασισμένοι οι Αγιασώτες να προστατεύσουν το περιβάλλον και τη ζωή τους αύριο Τετάρτη θα κατέβουν σύσσωμοι στη Νομαρχία να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο βιασμό της γης τους και να απαιτήσουν από το Νομάρχη να μη νομιμοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό όρισαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη κυρίως από τους μαζικούς φορείς της Αγιάσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ