Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας γης

Το θέμα των δημόσιων κτημάτων στην Ηλιούπολη, τα οποία εδώ και χρόνια κινδυνεύουν από επίδοξους διεκδικητές, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι «το 1984, μετά από μεγάλους λαϊκούς αγώνες με επικεφαλής τον αείμνηστο δήμαρχο Ηλιούπολης, Δ. Κιντή, καταγράφηκαν με την 3950/246/1984 υπουργική απόφαση ως δημόσια κτήματα, εκτάσεις που ανήκαν στο Δημόσιο αλλά είχαν καταπατηθεί από μέλη της οικογένειας Νάστου. Τα κτήματα αυτά αξιοποιήθηκαν προς όφελος του λαού της περιοχής (σχολεία, ΙΚΑ, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, παιδικές χαρές κλπ.)».

«Ωστόσο, η ολιγωρία, η αδιαφορία και η πλημμελής προστασία των δημόσιων αυτών κτημάτων εκ μέρους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αδιαφορία των δημοτικών αρχών της τελευταίας δεκαετίας», όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, «οδήγησαν στη διευκόλυνση των επιδιώξεων των ιδιωτών σε βάρος των δημόσιων κτημάτων. Παράλληλα, με το ν. 3127/2003 η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε γενικότερα το δρόμο για να διεκδικούν οι διάφοροι καταπατητές εκτάσεις του Δημοσίου».

Επιπλέον, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν, ότι «ενδεικτικό των χειρισμών του Δημοσίου, αλλά και των προθέσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, είναι το γεγονός ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που ορίστηκε πρόσφατα, συμμετέχει αντίδικος του δημοσίου για τα εν λόγω κτήματα, ενώ έγινε ανάκληση της παραχώρησης χρήσης 30 οικοπέδων προς το Δήμο Ηλιούπολης για τυπικούς λόγους (σύμφωνα με την ΚΕΔ), χωρίς όμως να γίνει αμέσως η νέα παραχώρηση».

Τέλος, ρωτούν τον υπουργό τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για να προστατεύσει τα δημόσια κτήματα από τους επίδοξους διεκδικητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ