Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδιαφορία για την προστασία των κατοίκων

Στη Δήμαρχο Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη, απευθύνονται με επιστολή τους περί τους 180 κατοίκους Κολωνακίου - Θησείου σχετικά με τα «κέντρα αναψυχής» - κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως επονομάζονται - που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει περιοχές της Αθήνας, όπως το Θησείο, του Ψυρρή, το Κολωνάκι και μέρος του ιστορικού κέντρου και αναγκάζουν κατοίκους τους να εγκαταλείπουν τις περιοχές τους. Γράφουν ανάμεσα στα άλλα:

Ολα αυτά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να υπάρχουν αλλά κάτω από προϋποθέσεις και ασφαλώς έξω από τα σπίτια, τις πολυκατοικίες και τις γειτονιές των πολιτών. Είναι αυτονόητο ότι δεν αναφερόμαστε σε μαγαζιά που έχουν δεθεί ιστορικά με τις γειτονιές και δεν έχουν ενοχλήσει τους πολίτες. Μαγαζιά όμως που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και προκαλούν αγανάκτηση στους κατοίκους, πρέπει να μεταφερθούν σε εμπορικά κέντρα, σε εμπορικούς και πρώην βιομηχανικούς δρόμους, εκεί δηλαδή που δε δημιουργούν αισθητική, ηχητική, κυκλοφοριακή και οικιστική όχληση.

Αυτές οι ρυθμίσεις κατοχυρώνονται με τις Χρήσεις γης. Ενα τέτοιο ολοκληρωμένο Διάταγμα καταρτίστηκε, για την Αθήνα, το 1985 και υπογράφτηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Αθηναίων. Ομως έπρεπε να υπογραφεί, στη συνέχεια, και από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, υπογραφή που δεν μπήκε ποτέ και φθάσαμε στο σημερινό σημείο.

Οι υπογράφοντες θέτουν τη δήμαρχο Αθηναίων μπροστά στις ευθύνες της, επιτέλους, να μπει τάξη σε όλα αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ