Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Στάση εργασίας για τους διωκόμενους μαθητές

Τρίωρη στάση εργασίας (9 πμ - 12 μ)κήρυξε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την Πέμπτη 18 του Μάη, μέρα που παραπέμπονται σε δίκη οι 12 μαθητές, μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΤΕΛ - ΤΕΕ Λευκάδας, για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις. Την ίδια μέρα και ώρα οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 μαθητές αντιμετωπίζουν την κατηγορία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», αλλά και ότι με την κατάληψη που έκαναν στο σχολείο τους, παρεμπόδισαν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, χωρίς την άδεια του Λυκειάρχη κ. Ζούρου! Επίσης, θυμίζουμε ότι ο λυκειάρχης του σχολείου κ. Ζούρος, ο οποίος θα είναι και μάρτυρας κατηγορίας, είναι ο μοναδικός λυκειάρχης σε όλο το νομό που έδωσε στην εισαγγελέα τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λευκάδας Β. Χριστούλη έχει ξεκινήσει διαδικασίες «πρόσκλησης» σε απολογία σε φορείς που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους μαθητές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ως απαράδεκτο και ανησυχητικό το γεγονός της παραπομπής σε δίκη ανήλικων μαθητών, θεωρώντας πως τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται όταν ανήλικοι σύρονται στα δικαστήρια επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματά τους. «Η εισαγγελική παρέμβαση - παρά τις διαβεβαιώσεις προεκλογικά ότι διευθετήθηκε πολιτικά το ζήτημα - επιλεκτικά στο ΤΕΕ Λευκάδας που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα ως σχολείο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, με την οποία τους ρωτά αν σκοπεύει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αν θα προχωρήσει στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καθιέρωσε ένα ασφυκτικό αυταρχικό καθεστώς στα σχολεία.

Επίσης, τη συμπαράσταση όλων των καθηγητών της χώρας στους διωκόμενους μαθητές εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο καλεί την κυβέρνηση και τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης να εγκαταλείψουν την τακτική της ποινικοποίησης των μαθητικών διεκδικήσεων, αλλά και να καταργήσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ