Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιεπιστημονική - αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Χυδαία και ωμή αντικομμουνιστική προπαγάνδα επιχειρείται όλο και συχνότερα σε πανεπιστημιακές σχολές, όπου είτε οι διαλέξεις καθηγητών, είτε τα συγγράμματα που διανέμονται, προκειμένου να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία, καταλήγουν σε εντελώς αντιεπιστημονικές δοξασίες.

Αυτό αποκαλύπτει η καταγγελία της Οργάνωσης της ΚΝΕ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, που σταχυολογεί τα πιο «χτυπητά» αντικομμουνιστικά αποσπάσματα από τα συνοδευτικά εγχειρίδια του μαθήματος «Γενική Οικονομική Ιστορία», του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.

Συγκεκριμένα, σε αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν ένα πραξικόπημα». «... τους (σ.σ. εννοεί το ρωσικό λαό και τα συνδικάτα) στερήθηκε η ελευθερία, τους υπέβαλαν σε κτηνωδίες και τους καταπίεζαν όπως και τα φασιστικά - ολοκληρωτικά καθεστώτα». «Η ΕΣΣΔ συχνά φερόταν ιμπεριαλιστικά όπως οι ΗΠΑ και επέβαλε το σοσιαλισμό στην Ανατολική Ευρώπη». «Η ΕΣΣΔ διαίρεσε τον κόσμο». «Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε ως μια ρητά αμυντική συμμαχία». «Το Τείχος του Βερολίνου ήταν για μισό αιώνα σύμβολο κομμουνιστικής τυραννίας και καταπίεσης». «Ο καπιταλισμός αποδείχτηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πιο αποτελεσματική επιλογή από τον σοσιαλισμό». «Η φύση υπέστη ανεπανόρθωτες καταστροφές από τον σοσιαλισμό»...

Τα παραπάνω περιγράφονται σε βιβλία των J. M. Roberts και E. Hobsbawm, καθώς και σε άρθρα του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» που διανέμονται στο μάθημα και η οργάνωση της ΚΝΕ, αφού δίνει μια πρώτη απάντηση στην αντικομμουνιστική κατρακύλα με την ανακοίνωσή της, καλεί τους φοιτητές σε σχετική εκδήλωση στις 23/2, τονίζοντας ότι ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ