Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιος προκαλεί το «δημόσιο αίσθημα»;

«

Δε φτάνει που τους χρώσταγαν»... που λέει και η παροιμία, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης ζητάει και τα ρέστα από τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ που διεκδικούν δικαιώματά τους. Με επιστολή του προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μάλιστα παρεμβαίνει ωμά, ζητώντας από τους ηθοποιούς να πληρώσουν ουσιαστικά σπασμένα και άλλων εποχών.

«Σε μια χρονική στιγμή» - αναφέρει ο υφυπουργός - «που το ΥΠΠΟ καθημερινά δίνει τη δική του μάχη για να αντισταθμιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα των προηγούμενων ετών από τους άλογους και προκλητικούς δημοσιονομικούς χειρισμούς, συγκεκριμένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θέτουν εαυτούς εκτός της προσπάθειας αυτής, προβάλλοντας διάφορα αιτήματα, τα οποία όχι μόνο προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αλλά δημιουργούν αναστάτωση στο εσωτερικό των ηθοποιών της χώρας μας. Οταν, μάλιστα, μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την αλλαγή σκυτάλης σε διοικητικό επίπεδο, το ΚΘΒΕ έχει πλέον βρει το βηματισμό του και την αίγλη του μετά από πολλά χρόνια αμηχανίας».

Ομως, όπως λέει ο Μπρεχτ «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι/κηρύχνουν τη λιτότητα./Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα/ζητάν θυσίες./Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν»... Αν μπορεί να το καταλάβει ο υφυπουργός (!).

Και συνεχίζει με βερμπαλισμούς ο Π. Τατούλης «Η Θεσσαλονίκη με το λαμπρό πολιτιστικό της παρελθόν, παρόν, αλλά και μέλλον και η ίδια η κοινωνία της πόλης δεν αξίζουν μια τέτοια μεταχείριση που φτάνει στα όρια της απαξίας».

Το λαμπρό όμως πολιτιστικό της παρελθόν, πρέπει να ξέρει ο υπουργός ότι δεν οφείλεται σε καμιά κυβερνητική «διαδρομή», αλλά στην ακούραστη προσφορά των εργατών του πολιτισμού, με θυσίες τις περισσότερες φορές.

Απαξιώνοντας, λοιπόν, κ. υπουργέ τους εργάτες του Πολιτισμού, εσείς ο ίδιος απαξιώνεται όχι μόνο την πόλη, αλλά τον πολιτισμό γενικότερα. Τέλος, είναι ύβρις να αποκαλείτε «συντεχνιακή λογική» και «πεπερασμένες συνδικαλιστικές λογικές» τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων. Με «εθελοντές» θέλετε, κ. υπουργέ, να παράγεται ο Πολιτισμός;


Σοφία ΑΔΑΜΙΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ