Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ - Φούλη
ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ - Φούλη
Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΟΦΙΑΣ (Φούλης) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ παιδιάτρου, μέλους της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ ο σύζυγός της Τάκης Μιχαλάκος και οι κόρες της Μαρία, Αμαλία και Γεωργία προσφέρουν στην Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Πειραιά, μέσω ΚΟΒ ΙΚΑ, 100 ευρώ.

* * *

Στις 8 Γενάρη 2005 σε ηλικία 59 χρόνων, έφυγε από τη ζωή ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος επί 20 χρόνια αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού από τις γραμμές του ΚΚΕ. Διετέλεσε και Γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟ Ροδόπης συγκέντρωσαν και πρόσφεραν 700 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

  • Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 40 μέρες, προσφέρουμε στη ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Χάρης - Λάκης

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΔΑΜΑΝΗ, η γυναίκα του Αννέζα προσφέρει 10 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ από τους Γόννους της Λάρισας. Υπήρξε ξεχωριστός άνθρωπος στην κοινωνία του χωριού του. Εργατικός, με ήθος και κύρος, ένας πρωτοπόρος και αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού έως το τέλος της ζωής του.

Από μικρός στη βιοπάλη χωρίς ποτέ να βαρυγκωμήσει, έζησε την κοινωνική αδικία και την εκμετάλλευση. Μέλος του ΚΚΕ από την Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, πολέμησε τους κατακτητές. Αργότερα εντάχτηκε στην ΕΔΑ. Ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, στο αγροτικό κίνημα και την Κοινότητα.

Στην εφτάχρονη δικτατορία εξορίστηκε στα Γιούρα.

Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε την αγωνιστική δράση του από τις γραμμές του ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός έως το τέλος της πολυτάραχης 93χρονης ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 100 ευρώ.

Η γυναίκα του Στυλιανή και οι κόρες του Βάσω και Κωνσταντίνα

  • Επίσης, στη μνήμη του Γιώργου Καραναστάση, τα μέλη της ΚΟΒ Γόννων, της οποίας ήταν μέλος, πρόσφεραν 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας.

* * *

Φωτ.

Στις 22 Γενάρη 2005 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΜΑΛΗ. Γεννήθηκε το 1906 στο Τσανάκαλι της Μικράς Ασίας. Στην Ελλάδα ήρθε με την οικογένειά του το 1914. Παντρεύτηκε εδώ και απέκτησε τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40 - '41 και με την κατάρρευση του μετώπου επέστρεψε στο χωριό του Δήμητρα Νέας Ζίχνης Σερρών.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ.Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1943 κατατάσσεται στον ΕΛΑΣ στα τμήματα του Μπόζνταγκ Σερρών και πολεμάει ενάντια στους Βούλγαρους επιδρομείς..

Επέστρεψε στο χωριό του μετά τη Βάρκιζα, αλλά οι διώξεις εναντίον του για την αντιστασιακή δράση του, τον ανάγκασαν να καταφύγει, το 1947, στα τμήματα του ΔΣΕ στο Μπόζνταγκ, στο Αρχηγείο Σερρών και να πολεμήσει από τις γραμμές του.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, μετά το τέλος του Εμφύλιου, δούλεψε στη βιομηχανία, με καλές επιδόσεις, για τις οποίες βραβεύτηκε με χρηματικά ποσά και άλλα αξιόλογα δώρα. Παράλληλα, υπήρξε δραστήριο μέλος του εκεί Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων.

Με τον επαναπατρισμό του το 1977 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και συνδέθηκε με την ΚΟΒ Ανάληψης του ΚΚΕ, μέλος της οποίας παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μας προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης 40 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

  • Επίσης, στη μνήμη του Γιάννη Αλμαλή, το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΕΠΠ πρόσφερε 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Ο Κ.Π. προσφέρει 50 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ Πέτρου ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, του αδελφού μας ΣΩΚΡΑΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και του εξαδέλφου μας ΑΝΕΣΤΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και του σοσιαλισμού από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ 130 ευρώ προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του Γιώργου Φιλιππίδη.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΖΙΩΝΗ και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟΒ Μπραχαμίου.

Η γυναίκα του Πόπη Μπαζιώνη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ