Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Μουσική
«Φτάσαμε... » με τραγούδια

«Κάποτε θα δεις θα έρθει η ώρα/ μου είπες θα έρθει κι η στιγμή/ που όλοι θα φωνάξουμε "Τώρα!"/ "Τον κόσμο θέλουμε ξανά"/ "δικό μας ξανά" με μια κραυγή»... Ο Γιώργος Δημητριάδης, δυόμισι χρόνια μετά το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», επανέρχεται δυναμικά στη δισκογραφία με τη νέα του δουλιά «Ξύπνα! Φτάσαμε...». Ενα δίσκο - κατάθεση ψυχής, που αγγίζει μελωδικά και στιχουργικά φωτεινές μα και γκρίζες πλευρές της ζωής μας, όπως ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Τραγούδια που μιλούν για «τον κόσμο που θέλουμε ξανά», για τις «πόρτες κλειστές» και την «άδεια μέρα», που προσκαλούν σε ένα «παιχνίδι με το χρόνο», σ' ένα «ταξίδι» στο «Μαγικό χαλί» παρέα με «Τ' αεράκι του Μάη».

Το μεράκι και η αγάπη του Γ. Δημητριάδη για τη μουσική, που στο παρελθόν μας έχουν προσφέρει ξεχωριστές στιγμές, είναι οι κινητήριες δυνάμεις και του καινούριου δίσκου του. Ενός άλμπουμ, με ποικίλα μουσικά ακούσματα, καθώς σε αυτό συνυπάρχουν ρυθμικά ροκ κομμάτια και μπαλάντες, και με την καθοριστική συμβολή των «Μικρών Ηρώων». Στο δίσκο υπάρχουν και τρία τραγούδια σε στίχους των Αρη Δαβαράκη και Σταμάτη Πανταζόπουλου, ενώ σε κάποια κομμάτια συνυπάρχουν οι Κώστας Λειβαδάς και Μανώλης Φάμελλος.

Το Σάββατο και την Παρασκευή, ο Γ. Δημητριάδης θα παρουσιάσει τα καινούρια τραγούδια του στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ