Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
«Iδιωτικές» προεκλογικές ... εξηγήσεις

Εκπρόσωποι των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών έχουν κληθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την κατανομή του χρόνου που διέθεσαν μέσα από τα δελτία ειδήσεων για τα κόμματα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σε ακρόαση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA, ALTER 5. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω σταθμοί δεν τήρησαν την αρχή της αναλογικής ισότητας στα δελτία ειδήσεων, ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Ο χρόνος που διατέθηκε στα κόμματα ήταν σε βάρος των λεγομένων μικρών κομμάτων, αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί αφιέρωσαν τον προεκλογικό χρόνο από τα δελτία ειδήσεων μόνο στην προβολή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αύριο, επίσης, το ΕΣΡ θα αποφασίσει εάν ή όχι θα ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου, σχετικά με τα όσα υπαινίχθηκε ο Νίκος Κακαουνάκης για τις σχέσεις του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, στις 9 Μάη 2000, με τίτλο «ο χορός της Σαλώμης»...

Για πρώτη φορά, θα τεθεί στη συνεδρίαση του ΕΣΡ θέμα που αφορά τη μη τήρηση της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ν' αποδίδουν το 0,3% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από άρθρο του νόμου 1866 του 1989. Το ΕΣΡ θα αποφασίσει αύριο εάν ή όχι θα ξεκινήσει η κυρωτική διαδικασία κατά των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, NEW, SEVEV, SKAI, «Κανάλι 5», «Τηλετώρα» και «Μακεδονία TV».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ