Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ερευνα με ερωτηματικά...

Μια έρευνα με τίτλο «Το δημοσιογραφικό επάγγελμα σήμερα», που πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα «για πρώτη φορά» - όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση - σε εκδήλωση που διοργανώνει η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» έχει προκαλέσει ήδη αρκετά ερωτηματικά.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε το Γενάρη - Φλεβάρη 2005, τηλεφωνικώς από την εταιρία V-PRC. Ομως, όπως έχει ήδη καταγγελθεί, υπάλληλοι της εταιρίας έλεγαν σε δημοσιογράφους από τους οποίους ζητούσαν απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο ότι η έρευνα αυτή «γίνεται για την ΕΣΗΕΑ», η οποία ούτε την παρήγγειλε, αλλά ούτε γνώριζε τίποτα. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έκανε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στους υπεύθυνους της εταιρίας, ενώ το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο ΔΣ της Ενωσης.

Σχετικές καταγγελίες έχουν καταθέσει γραπτώς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΑΝΤΕΝΝΑ Νίκος Μερτζάνης και ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Σε αρκετές εφημερίδες και σταθμούς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από δημοσιογράφους όταν διαπίστωσαν ότι η έρευνα δε γινόταν για λογαριασμό της ΕΣΗΕΑ και θεώρησαν ότι εξαπατήθηκαν.

Υπάλληλος της εταιρίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στο «Ρ» και του ζήτησαν με την ιδιότητα του εκλεγμένου εκπροσώπου να βοηθήσει την έρευνα «που γίνεται για την ΕΣΗΕΑ» προτείνοντας συναδέλφους του που θα συμμετάσχουν σε αυτήν απαντώντας στο ερωτηματολόγιο. Με δεδομένο ότι η ΕΣΗΕΑ δεν είχε καμία σχέση, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο «Ρ» αρνήθηκε να μεσολαβήσει.

Απορίας άξιον είναι γιατί τόσο η V-PRC, όσο και η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» δεν ξεκαθαρίζουν για λογαριασμό τίνος έγινε αυτή η έρευνα, ποιος την παρήγγειλε και πλήρωσε γι' αυτήν. Εκτός αν επιδιώκουν να κρύψουν κάτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ