Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
«Οχι» στο ξεπούλημα

Αυτό τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι τέσσερις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καλλιθέας

Το αίτημά τους να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των χώρων του πρώην Ιπποδρόμου και της παραλίας των Τζιτζιφιών, εκτάσεις που έχουν μπει από την κυβέρνηση σε «τροχιά» ξεπουλήματος σε επιχειρηματικά συμφέροντα, υπογράμμισαν χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων του Δήμου Καλλιθέας.

Οπως καταγγέλθηκε, οι παραπάνω χώροι σχεδιάζεται να έχουν την «τύχη» του συνόλου σχεδόν των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, να παραδοθούν δηλαδή για εμπορική αξιοποίηση και χρήση από ιδιώτες. Στην κατεύθυνση αυτή οι ομιλούντες υπογράμμισαν ότι σχεδιάζεται η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τις χρήσεις στην παραλία των Τζιτζιφιών, ώστε αυτή να μπορεί να «αξιοποιηθεί» και εμπορικά... Αίτημα των παρατάξεων, φορέων και κατοίκων της περιοχής είναι να παραμείνει η παραλία ως χώρος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανησυχία να ανακληθεί η απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), με την οποία ο χώρος έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλλιθέας.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αλλά και φορείς της πόλης που παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιούν την Κυριακή, 27 Φλεβάρη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απόδοση των χώρων στο δήμο, από τους πιο πυκνοκατοικημένους και πυκνοδομημένους στο Λεκανοπέδιο.

Οι σχετικές εξελίξεις βέβαια επιβεβαιώνουν τις φωνές που έλεγαν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα χρησιμοποιηθούν ως το πρόσχημα για την παράδοση μεγάλων εκτάσεων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία, αφού κερδοσκόπησαν κατά την κατασκευή των έργων, επιδιώκουν, τώρα, «να τ' αρπάξουν» με την εκμετάλλευσή τους τους.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας», Β. Δημόπουλος: «Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κυκλώνουν και πάλι την παραλία και τον Ιππόδρομο. Η βουλιμία τους δεν κορέστηκε με τα δισεκατομμύρια που καταβρόχθισαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες», στηλιτεύοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ που στρώνουν το έδαφος για αυτή την εκμετάλλευση. Υπογράμμισε επίσης τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Καλλιθέας που, πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων, διαβεβαίωνε το λαό της πόλης ότι τα έργα θα αποδίδονταν σε αυτούς, σκορπίζοντας έτσι φρούδες ελπίδες.

Καταλήγοντας ο Β. Δημόπουλος σημείωσε το αυτονόητο αίτημα: Τη διαχείριση και το κόστος συντήρησης των χώρων να έχει το ελληνικό δημόσιο και αυτοί να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και δωρεάν από το λαό.

  • Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην τσιμεντοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού, την οποία συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Αλίμου, Αργουρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολική πορεία από τον κόμβο του Αγίου Κοσμά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος προς την πύλη του Δυτικού Αεροδρομίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ