Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Συγκέντρωση για τους διωκόμενους μαθητές

Αύριο στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, οι εκπαιδευτικοί της Λευκάδας. Την ώρα εκείνη παραπέμπονται σε δίκη οι 12 μαθητές, μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Λευκάδας και μέλη του του τοπικού Συντονιστικού για τη συμμετοχή τους στις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις. Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση καλεί το ΔΣ όλους τους φορείς του νησιού.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 12 μαθητές είναι της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», αλλά και της παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας του σχολείου, γιατί έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους χωρίς την άδεια του λυκειάρχη τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την τακτική ποινικοποίησης των μαθητικών διεκδικήσεων, την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στην καταγγελία του δηλώνει ότι «στρέφεται εναντίον μιας συγκεκριμένης πολιτικής που αντιμετωπίζει τους ανήλικους ως εγκληματίες, που καθιστά το σχολείο έκδοτο στην αστυνομία και τους εισαγγελείς και όχι εναντίον της δικαιοσύνης», για να συνεχίσει τονίζοντας: «Μιας πολιτικής που ηθελημένα αγνοεί ότι η Παιδεία είναι υπόθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας και οδηγεί στην έξωση χιλιάδων μαθητών από τα σχολεία στην υποβάθμιση των ΤΕΕ και της δημόσιας εκπαίδευσης στο σύνολό της και στην παράδοση της στους νόμους της αγοράς».

Επίσης, τη συμπαράσταση του εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ