Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ανοιγμα σε... «κοινωνικούς εταίρους»

Το «άνοιγμα» των πανεπιστημίων στην «κοινωνία» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προχωρά γοργά όπως φαίνεται από τις δραστηριότητες διαφόρων Τμημάτων, που αναπτύσσουν προγράμματα μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Το Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθήνας για παράδειγμα, λειτουργεί πρόγραμμα που αφορά την απορρόφηση των νέων ανέργων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του αθλητισμού. Φορείς υλοποίησης και όργανα διοίκησης του εγχειρήματος είναι μεταξύ άλλων ο ΟΠΑΠ ΑΕ, σαν συντονιστής εταίρος, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αττικής, η «Μέντωρ Εκπαιδευτική ΑΕ» και άλλα τέτοια... ευαγή ιδρύματα.

Αντίστοιχα, στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας κατατέθηκε πρόταση για τη δημιουργία ενός «Θερινού Σχολείου» στο Νομό Ηλείας, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με την πρόταση, το πρόγραμμα θα αυτοχρηματοδοτείται, θα περιλαμβάνει σειρά σεμιναρίων από τους καθηγητές του τμήματος και θα μπορεί να το παρακολουθεί οποιοσδήποτε, πιθανότατα με καταβολή διδάκτρων. Πρόκειται για άλλη μια λειτουργία των πανεπιστημίου υπέρ της κατάρτισης, της λεγόμενης Διά Βίου Μάθησης και παράλληλα της «ανταποδοτικής» λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ