Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ
Επιβεβαιώνει την κατασκευή του υποσταθμού

Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του «Ρ», η ΔΕΗ, για την πρόθεσή της να εγκαταστήσει υποσταθμό στην περιοχή της Πνύκας στην οδό Αιγινήτου στο Θησείο, σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από τα γειτονικά σπίτια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε απάντησή της στα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για το θέμα, «η αρμόδια Υπηρεσία μας, μην έχοντας διαθέσιμο χώρο σε κτίριο της περιοχής για την κατασκευή Υποσταθμού εσωτερικού χώρου της περιοχής, ο οποίος σημειωτέον περιλαμβάνει και πλήρως δομημένα οικοδομικά τετράγωνα αναζήτησε, σε συνεργασία με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, κατάλληλο σημείο στο όριο του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου και κατέληξε στην οδό Δημ. Αιγινήτου έναντι του αριθμού 30, όπου βεβαιωμένα μετά από σχετικές ερευνητικές τομές προκύπτει ότι δεν υπάρχουν αρχαία». Για την εγκατάσταση του σταθμού έχει την έγγραφη έγκριση της Α' Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η ΔΕΗ δηλώνει πως έχει προκύψει ανάγκη για επείγουσα εγκατάσταση νέου υποσταθμού Μέσης/ Χαμηλής τάσης στην περιοχή της Πνύκας για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων φορτίων και για την ικανοποίηση εκκρεμών αιτημάτων πελατών της Επιχείρησης. Επίσης, δηλώνει, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις ανησυχίες των κατοίκων, ότι τέτοιοι υποσταθμοί υπάρχουν από συστάσεως της ΔΕΗ και φτάνουν στο σύνολο τους 12.000. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι για την τοποθέτηση αυτών των υποσταθμών η ΔΕΗ «δεν υποχρεούται στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών και τη λήψη σχετικών αδειοδοτήσεων, επειδή πρόκειται για εγκαταστάσεις τάσης μικρότερης των 35.000V». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η ύπαρξη και η λειτουργία τους μέσα στον αστικό ιστό «δε δημιουργεί κανέναν κίνδυνο από ακτινοβολίες ή από άλλα αίτια».

Τέλος, ο εν λόγω υποσταθμός θα έχει διαστάσεις τριών μέτρων μήκους, άλλων τριών πλάτους και ενάμισι μέτρο ύψος. Δηλώνει, δε, ότι θα βαφτεί ...πράσινος για να συνάδει με το υπόλοιπο περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ