Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ
φωΤ

Ο Αντώνης Βραχάς προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κορωπίου, 50 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ.

***

Φωτ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ που όλη του τη ζωή αγωνίστηκε - φυλακίστηκε, έκανε εξορία στην Ακροναυπλία και Ανάφη, υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, κλείνοντας δύο χρόνια από το θάνατό του στις 5.2.2003 προσφέρω 50 ευρώ στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Η συντρόφισσά του Σοφία Πατσιούρα

***

Στη μνήμη του ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ν. Χαλκηδόνας - Ν. Φιλαδέλφειας, ο Λύσανδρος Ταμουρίδης 20 ευρώ, η Σταθάκου Μαίρη 10 ευρώ, ο Λευτάκης Παναγιώτης 5 ευρώ και Σ.Π. 5 ευρώ.

***

φωτ

Στις 14 Φλεβάρη 2005 έκλεισαν 10 χρόνια από το θάνατο του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΖΑΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ. Για τη συμμετοχή του στην Αντίσταση διώχτηκε άγρια από το μεταδεκεμβριανό κράτος. Στο κολαστήρι της Μακρονήσου, όπου τον μετέφεραν, βασανίστηκε άγρια από τους αλφαμίτες κι έπαθε νευροπάθεια. Μέχρι το θάνατό του ήταν πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Αχώριστος σύντροφός του ο «Ριζοσπάστης». Είχε χρηματίσει Γεν. Γραμματέας του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Περιστερίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Σωτηρία προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιερόθεου.

***

Η Κατερίνα Σαραντάκου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, στη μνήμη της αγαπημένης φίλης ΣΟΥΛΑΣ Μ. που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα, αντί για λουλούδια στον τάφο της.

***

Στις 20 Φλεβάρη έσβησε η παιδική μου φίλη και συμμαθήτρια ΔΙΑΜΑΝΤΩ Π. Στη μνήμη της και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Κατερίνα Σαραντάκου

***

φωτ

Στις 6 Μάρτη συμπληρώνονται 19 χρόνια που ένα πρωινό στα 52 του χρόνια, όλως αναπάντεχα, έφυγε από κοντά μας ένας εκλεκτός άνθρωπος, πρότυπο οικογενειάρχη, συζύγου και πατέρα, υπόδειγμα εντιμότητας, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Μανωλάτες Σάμου το 1934. Η οικογένειά του δημοκρατικών και σοσιαλιστικών πεποιθήσεων με αγώνες στην Εθνική Αντίσταση και στη συνέχεια στο ΔΣΕ. Ως ανταμοιβή, λοιπόν, από την πλευρά της τότε πολιτείας γεύτηκε διώξεις και αποκλεισμούς. Βέβαια όλα αυτά όχι μόνον δεν του άλλαξαν το φρόνημα, αλλά, αντίθετα, τον ατσάλωσαν περισσότερο. Τα κομματικά έντυπα, τότε η Αυγή και μετέπειτα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ήταν ο καθημερινός του μπούσουλας. Στη μνήμη του προσφέρω στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ 30 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο κουνιάδος του Μανώλης Κόκκας


ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ