Κυριακή 27 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΖΩΝΗ
Με όπλο την απεργία

Από τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μάρτη, οι ναυτεργάτες σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν στους καταπέλτες για 48 ώρες, προκειμένου να αποκρούσουν την αντιλαϊκή εφοπλιστόδουλη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία, συνεχίζοντας το «έργο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με μπούσουλα την αύξηση των εφοπλιστικών κερδών, πετάει μαζικά τους ναυτεργάτες στις λίστες της ανεργίας, επιτίθεται στα εργασιακά τους δικαιώματα, βουλιάζει τα ασφαλιστικά τους ταμεία και πυροδοτεί την εφοπλιστική ασυδοσία.

Την πρώτη μέρα της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που έχουν αναλάβει στις πλάτες τους όλο το βάρος της προετοιμασίας της, καλούν τους ναυτεργάτες σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού του Πειραιά.

Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στη «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση» και οι συνδικαλιστές των Ενώσεων Μηχανικών και Θερμαστολαδάδων, ήδη βρίσκονται στα πόστα τους σε όλα τα λιμάνια της χώρας. «Αλωνίζοντας» βαπόρι το βαπόρι καλούν τα πληρώματα να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της απεργίας. Με τη μαζικότητα και αποφασιστικότητά τους, με τις απεργιακές τους επιτροπές και την προβολή του διεκδικητικού πλαισίου που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, να «κόψουν» κάθε διάθεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΝΟ για υπονόμευση της απεργίας που κήρυξε και ταυτόχρονα να επιβάλουν τη θέλησή τους για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και συντονισμό με τους εργαζόμενους της στεριάς στις 17 Μάρτη.

Απεργία αύριο στη Ζώνη

Με 24ωρη απεργία αύριο Δευτέρα και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, κλιμακώνουν οι μεταλλεργάτες του Πειραιά τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Και αυτή η μάχη δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι μεταλλεργάτες συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Συνδικάτο Μετάλλου, με το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν απαιτούν τη διεύρυνση των σημαντικών κατακτήσεων που έχουν αποσπάσει με τους πολύχρονους αγώνες τους και ταυτόχρονα δίνουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση σε βάρος αυτών των κατακτήσεων που έχουν εξαπολύσει από κοινού εργοδοσία και κυβέρνηση. Αγωνίζονται, εκτός από ουσιαστικές αυξήσεις στο μεροκάματο, να επεκταθεί παντού, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, το 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο που ισχύει μόνο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Παλεύουν για να ενταχθούν και οι μεταλλεργάτες των μηχανουργείων στα βαρέα και ανθυγιεινά και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Μάχονται ενάντια στην ανεργία, στην ακρίβεια, στη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ