Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-Α' ΕΘΝΙΚΗ
Χωρίς εκπλήξεις

Χωρίς εκπλήξεις στην κορυφή άρα και βαθμολογικές διαφοροποιήσεις, πέρασε στην ιστορία και η 20ή αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Οι τρεις προπορευόμενοι, εύκολα ή δύσκολα, κέρδισαν. Στα αξιοσημείωτα η ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αρη.

Μόλις ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να πετύχει αυτό που ήθελε. Δηλαδή να κερδίσει, να διατηρήσει τη διαφορά και μάλιστα με τη μικρότερη δυνατή απώλεια δυνάμεων, που - λόγω προγράμματος - δεν περισσεύουν. Πρόσωπο του αγώνα, ως συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας, ο Στολτίδης. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον αγώνα Κυπέλλου με την Καστοριά. Ο Μπάγεβιτς θέλει να ξεκουράσει παίχτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμά την αντίπαλο, και γι' αυτό έμειναν εκτός αποστολής οι Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Οκκάς, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης, Μαυρογενίδης και Μάριτς.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει την ουραγό Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» ίδρωσαν πολύ μέχρι τελικά ο Κωνσταντίνου να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Μάλιστα αν οι φιλοξενούμενοι το πίστευαν περισσότερο, βάσει των ευκαιριών, είχαν τη δυνατότητα να φύγουν με κάτι περισσότερο. Τώρα οι τριφυλλοφόροι επικεντρώνονται στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, που θα γίνει χωρίς φιλάθλους (λόγω της γνωστής τιμωρίας). Η τρίτη της... παρέας, ΑΕΚ, έκανε εν μέρει το χατίρι του Σάντος. Μπήκε, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, δυναμικά στην Καλλιθέα και στο 8' ήταν μπροστά με 2 - 0. Εχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά, μετά τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους, μάλλον αγχώθηκε ως τη λήξη. Διά... περιπάτου κέρδισε και ο ΠΑΟΚ στο θεωρητικά ντέρμπι της συμπρωτεύουσας τον Αρη. Πάντως ο αγώνας δεν είχε πολύ θέαμα και πλειάδα φάσεων, παρά το 1 - 3. «Τρένο» συνεχίζει και η Ξάνθη. Η μάλλον σταθερότερη και πιο αξιόπιστη ομάδα του πρωταθλήματος, παρά τις ελλείψεις της, κέρδισε τον Εργοτέλη και δημιούργησε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (36) στην ιστορία της.

  • Ο Γιώργος Κασναφέρης θα διευθύνει τον αγώνα Πανιώνιος - ΑΕΚ, την προσεχή Τετάρτη, για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Καστοριά - Ολυμπιακός, θα διαιτητεύσει ο Δημήτρης Τακίδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ