Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία
  • Τη Δευτέρα στις 7 Μάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο
  • Θορυβημένη η κυβέρνηση, ζητάει την ακύρωση απόφασης του νομάρχη για διακοπή των μαθημάτων την ίδια μέρα

Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο για τα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες πραγματοποιείται τη Δευτέρα 7 Μάρτη. Στην κινητοποίηση καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Διδασκόντων του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, φοιτητικοί σύλλογοι στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο, με προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Λύκεια.

Η κινητοποίηση αυτή ενόχλησε από ό,τι φαίνεται την κυβέρνηση, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του νομάρχη για διακοπή των μαθημάτων από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. Ετσι με εγκύκλιο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που απέστειλε μέσω του υπουργείου Παιδείας στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων ζητά την ακύρωση της απόφασης αυτής, με το αιτιολογικό ότι «η Νομαρχία κλείνει τα σχολεία μόνο σε έκτακτες συνθήκες, επιδημικής νόσου, καιρικών φαινομένων κλπ.». Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει την κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού, αντί να πάρει θέση στην ουσία των οξυμένων προβλημάτων.

Οι τραγικές ελλείψεις, που παρουσιάζονται στην υλικοτεχνική υποδομή όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Κέρκυρας, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υιοθετώντας και οι δυο μια αντιεκπαιδευτική πολιτική στο σύνολό της απαξιώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού της Κέρκυρας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία ικανή να ανταποκριθεί σε σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, για ουσιαστική μόρφωση και όχι εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Συνένοχοι στη διατήρηση της τραγικής κατάστασης στη σχολική στέγη είναι ωστόσο και οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού οι πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε διεκδικούν τα 90 εκατ. ευρώ που παρακρατούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βάζοντας στην ουσία πλάτη για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία των φορέων της Εκπαίδευσης και σημειώνει «η δημόσια δωρεάν Παιδεία με σύγχρονα σχολεία και ουσιαστική μόρφωση είναι δικαίωμα της εργατικής τάξης, του κάθε εργαζόμενου και των παιδιών της. Η πάλη για μια Λαϊκή Παιδεία μέσα από ένα δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο γενικής μόρφωσης συνδέεται ταυτόχρονα με την πάλη για ανατροπή της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ